Förskräckt

Jag vet att klockan inte är så tidigt. Jag har klivit upp mycket tidigare, MYCKET tidigare förut. Men jag är som ändå förskräckt av att vakna, att vara vaken den här tiden. Eller snarare för ungefär 40 minuter sen. Då var jag riktigt förskräckt. Nu har jag börjat lugna mig lite. Hjärtfrekvensen börjar gå ner. En kopp kaffe hjälpte, lugnade nerverna. Morgonradion är på, P3. En vana jag skaffade mig i sommar då radion stod på konstant i min truck. Det är som mysigt.

I dag blir det shopping med girlsen, sedan lite träning för nu är ryggen pajj. Sen kommer tatuerarn'!!!!!!!

Seger!

Firar...tre mindre segrar idag. Fyra! Fyra mindre segrar idag.

1. Jag kom upp när klockan ringde i morse, för jag skulle till skolan fast jag var ledig idag. Eller, första gången klockan ringde, halv åtta, så kände jag att om jag skulle klivit upp då, då hade jag dött på riktigt. Och eftersom jag ville leva vidare så ställde jag om klockan på åtta. Och då klev jag upp! Jag klev upp! Jag segade inte, utan var i skolan klockan nio, redo att försöka göra så mycket som möjligt på mitt projekt. Vilket resulterade i att jag är näääästan klar.

2. Jag har inte sovit idag, vilket har hänt varje dag de senaste två veckorna, vilket har resulterat i:

3. Jag är trött! Jag är trött och klockan är elva! Jag har en faktiskt chans att ställa om dygnet här!

4. I morgon kommer tatuerar'n!!! Jag är helt överlycklig! Vi har inte setts på nästan tre veckor och nu börjar det faktiskt göra ont.

Jag har inte haft ihjäl någon idag pga pms/otålighet/regnet. Ja, det spöregnar här. Ja jag märkte idag att jag har pms när jag istället för att mumla "ursäkta" när någon är i vägen vill skrika "men AKTA DÅ!" Även åt pensionärer på ica. Och jag hatar verkligen onsdagen/torsdag-dag innan tatuerar'n kommer! Jag har nada tålamod.

Har även varit flitiga-Lisa idag, (floristhumor: behövts vattnas mycket) varit i skolan, tvättat, handlat, städat, lagat mat för någon dag framåt och betalat räkningar. Inte dåligt va?

Klooooo

Efter två dagars intensivt främjande av musarm så är jag nästan, näääästan klar med mitt projekt, förutom några väldigt irriterande och sjukligt svåra detaljer som retar gallfebern på mig. Min hand känns numera lite som en örns fot, ni vet som kloig och ihopdragen. Men jag vill göra bort så mycket som möjligt för i morgon kommer äntligen min underbara tatuerare! Så då får jag gärna musarm och råtthand och vad som helst för att slippa vara i skolan när han är här. För vi har inte setts på nästa tre veckor.

Fast i morgon kommer också bli pest och pina, för han kommer först på kvällen och jag har en femårings koncetrationsförmåga och inget tålamod. You do the math.

Nej jag rensar inte garderoben!


Jag ska och handla!

Besvikelsens morgon

Skulle kliva upp halv tio. He. Didn't happend. Första besvikelsen när jag kollade klockan. 12. Ångest! Nåja, hoppar upp (eller sätter mig snarare som en gamling på sängkanten och sitter en stund eftersom jag har en benägenhet att tippa om jag kliver upp för fort) och slog igång datorn. Till min stora lycka får jag ett gulligt "God morgon :)" av personen jag tycker mest om. Till min största besvikelse har jag fått mail av min lärare, som meddelade att vi inte har någon datorsal inbokad idag och lektionen är inställd. Om vi inte får plats i någon annan. Så stackars tatuerar'n fick ett "morrn" och "FAN!" tillbaka. Som tur var inte på grund av honom ialla fall. Så nu ska jag väl pallra mig till skolan och se om jag hittar läraren. För jag inser att jag har tagit mig vatten över huvudet med mitt lilla projekt.


Igår fick jag äntligen börja smyghandla lite julklappar! Som jag har sett fram emot det! Fast lite vilsen är jag i julklappsdjungeln dock. Visa personer är så svåra att hitta på något åt. Pappa tex. Hade samtal med större delen av min familj igår. Först storasyster, där var det mest skvaller. Sedan mamma. Där var det inte mycket skvaller. Hör hur lillasyster ropar att vi ska lägga på för hon behöver prata "disktrasor" med mig. Koden i vår familj, mamma och pappa drog alltid med att de måste handla disktrasor när vi var små, när de skulle handla julklappar/födelsedagspresent. Så då har det hängt med. Så vi lägger på och hon ringer mig och vi diskuterar disktrasor ett tag. Fick även höra en mycket roligt anekdot (heter det så?) om henne och hennes bästis B, som hade diskuterat en gammal veterinärsstation. Syster hade hört veteranstation, och därför blivit mycket upprörd när B berättade att de hade ugnar i rummen för att kunna elda upp liken.

Nej skolan kanske? Om man hittar den där läraren...

Grannar

Min granne OvanPå, har en lustig vana för sig. Nästan varje natt, vid halv ett, ett, alltså nu, börjar hon möblera om. Man hör mycket tydligt hur hon släpar möbler över golvet, drar dem än hit än dit. Sedan tystnar det. Till och med tatuerar'n, som inte är här oftare än varannan helg har lagt märke till det, utan att jag behövde uppmärksamma honom. Hon kanske är velig? Eller känner en underlig känsla i kroppen, ni vet sådär som man får ibland, att hon bara MÅSTE flytta möblerna. Varje. Natt.

Tror hon är modell, för hon brukar också öva på att gå i högklackat, länge och ofta. På lite udda tider på dygnet.

Sunday

Jag hade en toppenkväll ute igår! Eller vi, kanske man säger. Mycket trevligt sällskap, god dricka, och humöret på topp. Vi började som sagt hos S, men styrde sedan kosan mot kårhuset Origo, där jag kom in billigt fast jag hade glömt mitt kårleg hemma. Bara det säger ju att det kommer bli en bra kväll! Vi drack, vi sjöng, vissa flirtade, vi dansade, så klart alla klassiker (isborren, köra skoter, pingis, motorsågen) och vi uppfann även en ny (nyaudi på stureplan). Jag mår dessutom inte som jag förtjänar idag, till tatuerar'ns missnöje, då han kärleksfullt hade tänkt utnyttja det :)


Sprita bort förkylning?

Ska göra ett försök! JD och cola kanske fixar biffen?

Nu ska ansiktet på och håret dras till, sedan bär det av mot drottning S. Hennes nya slott ska invigas med pompa och ståt! Dock brukar kvällar som dessa sluta på olika sätt, vi kan väl säga så att vi inte har ett bra inflytande på varandra under spriten:P Prinsessan T kommer också, med hennes prins i och för sig så blir nog bara jag och S som skapar trubbel. En av våra kvällar slutade till exempel med mig hoppandes i vattenpölar, stänkte ner stackars Gurran, och S och T hade sällskap hem av två och en halv vägskylt. Så får se hur den här kvällen slutar.

Skulle haft min prins med mig också, men ändrade planer! Får ha honom för mig själv dock, många dagar nästa vecka:) Jag är inte snål annars, men här delar jag inte med mig. Ha en kul kväll, det ska i alla fall jag ha!

-

Visst är det konstigt att man kan vara trött och helt slut, men ändå drar sig för att lägga sig? Att man VET att man kommer ligga vaken ändå. Fast man varit trött sedan slutet på idol.

Fredagsmys

Yoga. De som inte har provat tror det är lätt. Men det är det inte! Med spagettiarmar och daller-ben har jag nu tagit mig hem från träningshimmelen. Ska slänga in en hemmagjord pizza i ugnen, innan jag slänger mig i duschen och åter styr min röda springare mot drottning S för en kunglig visit. Det vankas godis, te, varmchoklad med baileys och fredagsmys. Allt för att motverka det vi har förbränt nu i en timmes tid.

Jag har också försökt ignorera det berg av disk som har tornat upp sig på mitt skrivbord. Det går sämre hela tiden. Samma med kläderna som jag i all hast slängde av mig innan jag drog iväg på yoga. Till och med tatuerar'n tycker jag kan vika kläderna istället för att slänga dem:) Då vet man att botten är nådd.

Min mormor (även kallad mommo) är en kul historia. Oftast. Om man inte är irriterad sedan innan. Hon frågar mig idag om jag vet vad min syster håller på med. "Nej vadå?" Intet ont anande. "Nå killar!" utbrister mommo. Senast jag var hemma i lappmarkerna så uttalar hon sig, kanske något besviket, att jag hade "börjat svamla med killar (en, tatuerar'n) men lillasyster, hon höll då inte på med sånt." Svårt att hålla masken där, då jag samma morgon mötte en tämligen rufsig kille i vårat kök, som inte var att kalla min.

Mornar som dessa

När regnet öser ner ute och man har sovit ungefär tre timmar, då, då är det lite svårt att ta tag i dagen och göra något bra.


Ledig dag

Vad gör man med en ledig dag när man inte har något att göra? Njuter av den? Men har haft så många lediga dagar nu så det är som svårt att uppskatta en slö dag i tv'ns elller datorns tecken. 

Jag hade kunnat handla julklappar, men eftersom det fortfaranda är väldigt mycket månad kvar i slutet av pengarna så går det inte. Det är just så jag har råd med S's inflyttningsfest till helgen, och då kommer jag ändå bara behöva köpa lite groggvirke och möjligen en flaska vin. Trubbel i sikte, vilket alltid blir när jag, S's och vår bra (eller ska vi säga bättre) tredje part T slår våra okloka fyllskallar ihop. Kan bli en riktigt rolig helg.

Åter till pengar, har inte riktigt vant mig att leva "fattig student" när jag hade vant mig vid "gruvarbetarstilen". Att jämt måste tänka om jag köper det här, då får jag kanske skippa juice (eller vad nu kan vara) och fasas över hur dyrt det är med ost är inte riktigt hur jag har gjort tidigare.

Julklappar: kul eller bekymmer? Ett kul bekymmer kanske, har som vanligt några självklara, och vissa som det kliar i fingrarna efter att få sätta igång med. Och så de toksvåra, de jag-har-ingen-som-helst-aning-klapparna. Panikkänslor? Snart så.

En sida alla borde ha i sina favoriter

tjuvlyssning

Välkommen till min nya blogg!

Eller ska man säga en ny uppdatering? Tänkte börja med skapelseberättelsen:

 

En vanlig, seg dag i mitt lilla beiga kungadöme här på tredjeplan. Sovmorgon, duscha, kläder. Inget ovanligt. Föreläsning, lite facebook (såklart) lite tv. Skulle sedan styra min glänsande röda springare mot drottning S, för en kunglig visit, två damer emellan. När jag pudrar näsan inser jag att, jag har haft trosorna på mig bakochfram. Hela dagen.

Ibland undrar jag dock om det är skallen som sitter bakochfram, och nu råkade trosorna hamna rätt väg för en gångs skull.

Då föddes namnet till bloggen, som jag funderat lite över. Ganska passande eller hur?


RSS 2.0