VARNING:




Såhär känns det idag

Sunday

Jag är inget fan av söndagar som ni kanske redan vet. Det är inte det att jag redan är inställd på att det ska bli en dålig dag, men jag kan ju helt ärligt säga att jag inte alls tycker om den här dagen lika mycket som veckans andra 6.

I alla fall, helgen blev ganska lång ändå, och det är ju skönt för den brukar vara för kort. Inflyttningsfest i fredags som var väldigt kul, men gav upphov till en mycket långsam dag igår. Även om jag faktiskt inte var det minsta bakis så tycker jag att en långsam dag efter kvällen före hör till god ton. Blev en bastu senare på kvällen med S och ett gäng grabbar och då kändes det nästan som hemma, dock brukar jag vara enda bruden. Eller det beror vem man frågar, frågar man min kusin är jag ingen tjej, jag är hans kusin, som han har döpt om till Emil. Blev sedan film och sällskap av Ben och Jerry för min den, då S prompt skulle äta middag med sin pojkvän och hans familj.

Idag måste jag kanske ta tag i rummet, och lite annat som skall tas tag i. Jag har nämnligen bestämt mig för att hoppa av min utbildning, så jag ska se om det finns några fria kurser att läsa. Annars får jag styra kosan upp till norr igen.

Nu ska jag snora en stund till innan jag gör något annat.

Norrlands guld

Inte ölen, HJORTRON! Frukost med fil, flingor och hjortronsylt, en kopp te och solsken, kan det bli bättre? Men då startar ju min längtan efter norr också igång, förstås. Jag drömmer om utlandet just, solsken och värme. Lite sugen på en kortare resa efter sommaren, men man får väl se vad som blir med det. Idag är det inflyttningsfest som gäller, värdinnan har bara bott här i blygsamma 2 år så nu var det dags tyckte hon. Nej ska man ta tag i dagen kanske va?

Tidig kväll

Ska försöka mig på det här med tidig kväll, då det vart en lite lite turbulent dag med viktiga beslut, land att styra ja ni vet. Kanske jag nu kan få sova ordentligt på nätterna och inte slänga mig på mobiltelefonen, sätta mig, vrida, vända, skälla på karl, ja det vanliga. God natt allihop.

Ett mindre äckligt inlägg

Trevligt att hitta den fisken på aftonbladet medan man åt frukost. Jag är då inte kräsmagad kan man ju lätt påstå.

Blev en tvätt och städ dag idag. Inget plugg. Skäms på mig. Känner mig sjukt oinspirerad, känns bara som slöseri med tid att läsa det här. Men jag ska skärpa mig för i mars så åker jag och tatuerarn iväg till Stockholm för att närvara på Tattoobåten! En mässa som kanske roar tatuerarn mer än mig, han jobbar ju ändå med det, men jag räknar med mycket kul ändå, och han är övertygad om att jag kommer tycka att det är kul. Det tror jag på, även om jag oerfaren med tatueringar och piercings. Vi kommer bara befinna oss på sjön 23 timmar, men sedan tillbringar vi resten av helgen i Stockholm med storsyster och co. Längtar som tusan efter denna mini-semester då studentlivet verkligen gör mitt resecentra frustrerat. Vi har pratat om Stockholm ett tag också, bara synd att det inte blir längre! Men vem vet, i sommar kanske? Biljetterna för mars är i alla fall bokade, så jag ska boka flyg i helgen så jag får det billigt och bra!

Jag och S var och provade på en kör ikväll, med den värsta insjunging jag varit med om! Vi sprang också på en gammal körkompis som också var där för första gången men ingen av oss tyckte den verkade så kul, så vi ska prova en annan istället!


Nej, vad säger ni? Vika tvätten, duscha och räkna några tal kanske? Och vänta på kvällssamtalet från killen jag gillar mest.

Uuuuuueeeh!


Segrar idag:

Egentligen är den här från igår men ändå: klarade tentan i analysen! Bevisar min teori att man kan glida genom universitet med ;) Eller att man i alla fall inte alltid måste plugga sönder sitt liv.

Jag lyckades, efter mycket övning, göra en sån där snygg fläta i luggen som alla har. Och som min syster kan göra så fint. Nu kan jag med!

Jag var inte tokledsen när tatuerarn åkte idag. Självklart var jag ledsen på insidan, men det är jobbigt nog att han åker, utan att jag blir alldeles gråtig.

Hm. En till...jag fick sovmorgon i morse :)

Emsam

Jaha då var man gräsänka igen. Blev ingen biokväll som vi hade planerat igår, så vi mös hemma med godis och film istället. Men vi grät minsann inte för det!

Fick en mysmorgon också, som vi trodde skulle bli längre, men som den racerförare svärfar tydligen är knacka han på porten halv elva i morse. Eller på dagen kanske man säger. Inte illa kört säger jag! Så vi åt frukost på Max och gjorde stan en kort vända innan det var dags för dem att återvända till bilfirman och uppåt igen. Fick tyvärr pussa tatuerarn hejdå redan vid två så jag har haft en ta-hand-om-mig-dag resten av dagen, med nagellack, överblivet godis och hela köret. För att väga upp min tvätt-plugg-städ-dag i morgon liksom, och för att det var extra synd om mig idag helt enkelt.

Mötte upp en annan Lapplandsbo ikväll för en fika på stan, och det var riktigt riktigt trevligt!

När jag tänker efter så har jag en ganska kul vecka framför mig, med te med S i morgon, biljettbokning för en framtida långhelg och en inflyttningsfest på fredag. Nu ska bara operation hårdövertalning inledas, så jag kan få ner min systeryster hit och roa mig snart!

Håhåjaja

Vilken härlig helg hemma i norr! Mammas mat, snö, riktig kyla, familjen och gaddarn. Kan det bli bättre? Nej tänker ni. Jo, säger jag! Jag fick minsann med mig tatuerarn tillbaka ner! Han skulle stannat till torsdag, men det blev ändrade planer (vilket det ofta blir när det gäller oss så det känns inte så hårt ändå), och så skulle han åka på onsdag. Men så blev det ändrade planer igen, fan ta snöstorm! Så han åker redan i morgon eftermiddag. MEN, bättre något än inget! Så säger jag.

Vi har ändå hunnit vara på äventyr. Vi tog oss ut till en bilfirma där vi skulle provköra en bil åt svärfar. Sedan gick vi bort oss lite på hemvägen. Det slutade lyckligt som tur var. Men jag har minsann fått höra att jag inte hittar och att det var min idé att börja promenera *sneglar åt gaddarns håll* Men jag vet att jag inte var ensam om det beslutet ;)

Wednesday I'm in love!

I morgon klockan 06.41 stiger en mycket trött, mycket okontaktbar, och antagligen redan mycket less Emma på tåget från Umejå mot lappmarkerna igen! En mycket mycket glad mamma kommer hämta mig och en mycket mycket glad tatuerare kommer träffa mig så snart han är klar med sitt mystiska uppdrag han pratade om. Tror nog han bara tycker om att retas, för han vet att jag är nyfiken.

Och inte nog med det! Inte nog med att jag får en långhelg hemma, sedan följer gaddarn med mig ner på söndag och stannar jättelänge! Gissa vem som är överlycklig fastän skolan suger ganska hårt just nu?

Nu ska jag bara komma på ett sätt att få väskan att packa sig själv, tvätten att vika sig och lägga sig i lådorna och ta död på den lilla tomte som springer runt i skallen och hamrar på väggarna med en slägga så kan jag lägga mig sedan.

Sunshine in my world!

Gissa vart jag ska i helgen? Ni får en ledtråd:

Och gissa vem som följer med mig hem sen? Ni får en till ledtråd :


Söndag

Åter igen. Känns som att det är flera månader sedan jag åkte hemifrån, men det var faktiskt förra måndagen. Förra veckan vid den här tiden var ajg hemma hos tatuerarn och kikade film. Förhoppningsvis är han är om en vecka och kika film.

Kan ju inte påstå att första veckan var sådär fruktansvärt hektiskt, jag hann till och med plugga ganska bra ändå till tentan i fredags. Fick en rolig utekväll också, vilket inte var helt fel.

Jag har faktiskt slagit rekord idag, tror jag. Jag har packat upp min resväska, och det har inte ens gått en vecka. Mina föräldrar kan nog garantera det. Men kan ändå inte säga att det är helt städat här. Men! Jag måste ju ha något att göra i veckan!


Stackars :(

Tatuerarn är dålig igen! Satans otur, han hade just fått börja äta och mådde bra. Jävlans skit också.

Tenta i morgon. Har suttit så länge vid skrivbordet att min ena kind svider. Vet inte varför, men tror att det är pga skrivbordslampan. Vet inte riktigt hur. Men den kinden är närmast i alla fall. Vet inte om jag har blivit någe klokare heller. Känns fullt i skallen.

Ibland bara älskar jag min närmsta granne, som bor trävs över. Hon är verkligen som jag, och jag har så himla kul med henne. Sedan att hon alltid ser till att jag smakar av hennes grytor/dipper/såser etc är ju bara ett plus i kanten;)

Tja vad finns det mer att säga? Hoppas att det bara var ett tillfälligt bakslag för snyggingen. Tycker så otroligt synd om honom.

Nu ska jag roa mig lite innan jag kollar några tal till. Håll tummarna att jag lyckas fixa den här tentan trots slöhet och ren dumhet från min sida.

LÄS!

Så fint inlägg på Korvasbloggen. Ni måste bara läsa den. Vet inte vad det är med mig, börjar bli blödig. Kanske kom med den högre ålder jag ansatt förra fredagen.

Nä vad säger ni?

Ska vi ta lite vardagsmys innan vi hoppar på nästa plugg timmar? Jag tycker jag förtjänar det efter en hel dag i skolan med tentaplugg. Lite choklad från jul, posten, mobilen och min älskade fjärrkontroll, nedbäddade i sängen. Inte helt dumt.

Tillbaka i Matlådelandet

Och jag vill inte riktigt påstå att jag har längtat efter den biten precis.

Gissa om jag blev paff när en kille ringde mig från Bussgods i morse och påstod att min tv skulle komma på morgonen. Pappa postade den igår efter de lämnat mig på tåget. Snabbt eller hur? Så jag tror jag ska stirra kärleksfullt på den nu ett tag...



Mina nya snygga skor förresten :)

Less?

Ja något. Med fyra tunga väskor, (ja fyra!) tog jag mig, OTROLIGT NOG, till söderboendet. Först var tåget hemifrån försenat, men då hjälpte pappa mig tack och lov mig med väskorna. Sedan var tåget vid bytet försenat över en halvtimme. Då hivade jag ut handväskan före, och glömde förstås att jag hade kameran däri. Det gick bra dock. Sedan lyckades jag få alla väskorna på tåget tack och lov. När vi sedan kom till min ändstation så vrickade jag foten när jag bar ut väskorna. Då ringer taxi, som jag hade förbeställt, och säger att DE är sena! Tålamod är, och de som känner mig kan intyga, inte min starka sida. Jag måste verkligen berömma mig själv som fixade väskorna, de var verkligen tunga. Vad jag hade packat? Oj, ja... Ett urval: tre hudkrämer, ett kamerastativ, en tavelhylla, en flaska tequila, två armbandsur, 6 par jeans, två par skor, två kameror...ja. Lite smått och gott, och allt nödvändigt såklart.

Har också hunnit fira min födelsedag hemma, och jag måste säga att det var nog en av mina bästa födelsedagar! Ja, sedan man var liten förstås. Ska lägga upp några bilder sedan, på mina assnygga skor bland annat som jag fick av min familj. Tyvärr var tatuerarn fortfarande för sjuk för att närvara, så vi ska fira varandra nästa gång han kommer ner.

Över hela taget har det nog varit det bästa jullovet också.

Nu ska vi bara hoppas att tatuerarn blir frisk snart, för nu börjar jag vara orolig. Vi håller tummarna och Elin, om du läser, talk with you know who! ;)

Trött

Uppdaterar när jag är nere i söder igen, har så mycket som pågår just nu.

Svar

På Elins kommentar, det är Fotosidan Magasin och jag tror den kommer ut i februari. Men den som läser den här bloggen kommer INTE att undgå när den kommer ut! ;)

Jag?

Kolla in R2D2 i det här klippet. Synd på det dåliga ljudet, men ni MÅSTE höra honom så dra upp volymen. Jag fick höra i morse att det här är jag när jag har druckit kaffe. Någon likhet?


ÅH glömde ju!

Ska också få en av mina fotografier publiserad i en fototidning, dock ska en fotograf berätta för alla läsare vad jag har gjort fel och vad man kan göra bättre, men ändå! Hur kul som helst!

Lite olika ämnen idag

För det första, blogg i all ära, men det finns gränser. Man måste inte blogga om ALLT. Eller fota allt. Jag pratar om det här: http://blogg.aftonbladet.se/familjentvapunktnoll

Vissa saker måste man faktiskt inte visa upp. Och nu kanske ni tänker, men Emma du måste faktiskt inte läsa. Nä, men tyvärr möts jag av den här bilden när jag öppnar aftonbladet. Och jag vet att det är naturligt, och vackert och allt sånt, och håller med. Men jag har inte bett om att få se hennes balompas. Så är det. Samma tycker jag att det hör till god ton att t.ex. hänga en tunn sjal över axeln när man ammar ute på stan. Visst är det naturligt, och vackert och allt sånt. Men än en gång, lite påtvingat på de som faktiskt inte känner för att avnjuta naturens under, under sin lunch/fika.

En sak som hör till mina favoritsysselsättningar, är fika på café. Gärna med mina närmsta. Och det måste inte vara fikabröd, en kopp te räcker gott. Men jag kan sitta i timmar. Tack och lov fungerar mina allra närmsta så också. Tom Tatuerarn. Match made in heaven? Idag avnjöt jag en sådan stund med mina två närmsta, äldsta (sorry girls) och bästa vänner, E1 och E2. Vi gjorde minsann som man skulle, och satt länge, skrattade högt, skvallrade och ventilerade oss. Jag och E1 har ju förstås övat oss mycket i konsten att fika, då vi båda var arbetslösa en period förra hösten. Efter fikat är det sedvanligt att åka till dollarstore, så det gjorde vi såklart. Jag och E1 den här gången, och vi tycks alltid shoppa något på Dollar. Sedan erkände vi båda nästan lite småskamset att vi tycker att det är kul att gå på Coop nu när det är nybyggt och fint. Saknar tjejerna så himla mycket nu när vi bor utspridda i hela landet.

Fick även (ÄÄÄÄntligen!) träffa tatuerarn igen. Trött och slut, och knappt en skugga av sin tidigare fysik, men ändå min underbaring. Han har tappat så många kilon när han varit sjuk så det är helt otroligt!




En ny lista

Jag har lite att göra okej?
Namn: Emma
Kallas för: Emma, Emmsan, hjärtat, toka, knäppis... 
Stjärntecken:
Stenbock
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt
Piercingar:
bara hål i öronen
Tatueringar: inga än, och det lär dröja ett tag till i alla fall
Längd: Hm...typ 165.
Skostorlek: Beror på skorna. 37-39
Hårfärg: Brun. Eller råttfärgad snarare. När jag inte har färgat det :P
Fräknar: Nja. Kanske några på sommaren.
Motto: Man kan ju alltid prova!
Kär? O-JA
Önskar du att du bodde någon annanstans? Just nu, jo faktiskt.
Tycker du att du är attraktiv?
Va? Jo, ja. men jag vet väl inte, fråga någon annan.
Dricker du? Jopp
Röker du? Aldrig provat
Vilket schampo använder du? Elvital
Vilken parfym använder du? DKNY delicious ( den rosa) och Gwen Stefani L
Vad är du rädd för? MAGSJUKA! och nålar.
Gillar du att tvätta? Vem tusan gillar att tvätta?
Gillar du berg- och dalbanor? Mja. Nja. Njä

Senaste…
Filmen du hyrde?
Hm. En shopaholics bekännelse
Filmen du köpte? Ingen aning.
Låten du hörde: Någon på P3
Låten du laddade ner? Kommer inte ihåg
Personen du ringde? Tatuerarn
Personen som ringde dig? Mamma
TV-program du såg? Livräddarna på Bondibeach
Person du tänkte på? Tatuerarn

Favorit…
Låt:
Så många! Sex on fire som tidigare sagt ;)
Sak att göra: Träffa människor jag tycker om.
Sport: Ingen sportfantast, men fotboll är ju kul! Och gymträning. Och yoga. Och innebandy. Och basket!
Dryck: Vatten
Kläder: Tråkiga. Jeans, tröja, leggings, kofta, klänning. Allt möjligt
Film: Vet inte, gillar så många
Bil:
Jag kan inget om bilar. Blanka, snygga, snabba eller något.
Serie: Grey's Såklart!

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke?
Jodå
Gråtit över en flicka?
Nja.
Ljugit för någon? En eller två gånger.
Varit i slagsmål? Inte fysiskt nej.
Blivit arresterad? Nejdå inte ens böter
Träffat någon från internet IRL? Nej,

Antal…
Gånger du varit kär?
två. Fast på helt olika nivåer inser jag ju nu :) Räknar inte riktigt förälskelser under 14 år
Gånger ditt hjärta brustit? Oj vet inte. Några. Inte så allvarliga brott dock.
Hjärtan brustet på grund av dig? Haha nej inte vad jag vet alls.
Tjejer du kysst? Inga och så får det förbli
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Fyra
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Oj. Inte vet jag. En kanske? Förutom grattisannonser förstås.

Senaste…
Boken du läste?
Snabba Cash
Personen du fick e-mail av? Hm min naprapat tomas tror jag
Personen du fick brev av?
Eh oj...De som kräver hyran av en varje månad tror jag.
Personen du fick sms av? Min kompis F
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Idag
Saken du köpte?
En brun kofta

Vad har du gjort idag?
Inte mycket, legat i soffan, varit på stan, legat i soffan.
Brukar du svära mycket? Som en borstbindare
När stiger du upp på morgonen? Alldeles för sent
Vad har du på dig? Mörka jeans, beige kofta, grått linne
Vad ska du göra ikväll? *suck* Ingenting tror jag.
Vad är du allergisk mot? Djur, pollen, kobolt, nötter (båda sorterna) och personer som sjunger falsk
Var har du ont? Ingenstans just nu
Använder du hårspray? Varje dag
Kan du stå på händer? Nej jag har ungefär samma fysik som en elefant där.
Håkan Hellström eller The Ark? THE ARK! Som sagt, är allergisk mot falsksång.
Salt eller socker? SALT! Salt salt salt!!!
Gillar du ketchup? Jodå
Är du glad nu? Kan jag väl knappast påstå. Fast jag är inte så mycket något idag.
Var du glad igår? Kan jag väl knappast påstå. Fast jag var inte så mycket något igår.
Vad dansar du till? Allt
Stockholm är… ? Fint. Och fullt med kul.
Göteborg är… ? En stad jag inte har besökt på länge. Grönare och skönare än stockholm.
Kan du sjunga? Ja!
Spaghetti eller makaroner? Ris
Land du vill besöka?
USA och Australien.

Tråkigt

I dag har jag haft olidligt tråkigt. Idag skulle också bli min sista om-jag-inte-blir-sjuk-idag-har-jag-nog-klarat-mig-dag så jag har hållit mig hemma idag också. Vilket som sagt resulterade i tristess. När jag inte är själv, vilket jag tack och lov inte är här, tenderar dessa tristesser resultera i att jag driver någon till vanvett. Oftast min mor. Stackarn. Så nu är det en till som väldigt hett önskar att tatuerarn ska bli frisk av mer själviska skäl. Jag kan ju säga såhär att efter att ha haft olidligt tråkigt de två senaste vårarna, har jag utvecklat konsten att driva någon till vanvett till förfining. Jag är bra på det jag gör. Tatuerarn har också fått smaka på det, fast inte i samma dos som min mor. Jag vill ju inte skrämma iväg honom.

Jag tror söndagar är av naturen tråkigare. Inte om man bor i en större stad förstås, där inte allt är stängt. Eller ja, kanske lite där med. Vad vet jag? Jag bor inte i en större stad där allt inte är stängt. Eller jo, jag bor i en större stad, fast nästan allt är stängt. Och råkar det nu vara något som inte är stängt brukar jag/mina kompisar vara för lata/tråkiga/bakfulla/upptagna för att göra något. Jag är förstås sällan upptagen. Men alla andra.

Kan också meddela att tatuerarn hittills är spyfri från i lördagskväll. Så jag hoppas på umgäng i morgon, om han orkar stackarn. Han låter, och nu citerar jag honom, "upphängd och nerslängd" när man pratar med honom på telefon. Och det är ju förståerligt.

Som sagt har jag olidligt tråkigt. Och jag är rädd att det resulterade i ett väldigt tråkigt inlägg.


Här är i alla fall en bild från nyår.


Fjärde dagen

Fjärde dagen då min tatuerare ännu är sjuk. Jag tycker han borde bli bättre snart. Stackarn, kul sätt att spendera sin födelsedag på:(

Personligen, om jag får vara lite självisk också, så tycker jag han kan bli frisk nu så vi hinner ses så mycket som möjligt innan jag måste tillbaka till skitUmeå. Håller fortfarande tummarna att jag ska klara mig från sjukan.

Det här gjorde jag och mor idag. Hennes idé faktiskt, och även om jag var trög att haka på så är jag glad att hon föreslog den. Jag bor nog i den vackraste delen av vårt land.



2010

Börjar med 200 besökare!

RSS 2.0