Drömmen om Rom

Jag och älskling vill ju åka till Rom. Vi hoppas på att kunna boka resan i veckan. Jag har just kikat på bilder från Sixtinska kapellet och det kliar i mina kamera fingrar och kulturådran i mig. När jag var i Tyskland och besökte X antal gamla slott occh kyrkor sa min mamma att jag nog föddes fel, att jag egentligen skulle blivit ett gammalt museeföremål eftersom jag älskar gamla slott, kyrkor och museum. Och nu har jag en kille som tycker lika mycket om sådant som jag. Härligt att ha samma drömmar om resor.

Kommer kännas tomt och lite knasigt i sängen nu när vi har suttit ihop i höften den här helgen. Fast det kan ju vara bra att få sakna honom lite grann också, nu när jag påbörjar nattskift hela nästa vecka. Apropå det, nu får det bli tv-serier och sängen för hela slanten, ska vara vaken ett bra tag så man orkar bättre i morgon.

Sinnesförvirring

Vilken söndag. Nog för att jag och karlakarl sov till alldeles för länge, men sen drog vi igång med tennisskola först, vilket gick bättre än vi båda väntat oss. Men jag hade vinden till min fördel, nästa gång går det nog sämre, hehe. Men det var riktigt roligt, ser redan jättemycket fram emot nästa lektion.

Påfyllning av energi och så drog vi iväg på innebandy. Där insåg jag ju snabbt att jag är alldeles för dålig att spela med dem, men nu är jag ju motionerad i alla fall! Och jag gjorde mål! Kan mycket väl vara mitt första mål i innebandy. Svårt att komma ihåg, på fyra år har jag spelat en gång. Så det är ju kul att jag bidrog med något annat än waste of space och bollshabbel. Men samtidigt spelade jag bättre än tidigare, var ju som illa tvungen att skärpa till mig.

Nattveckan börjar i morgon, så ikväll blir det uppesittarkväll. Ska äta lite mjukglass tror jag, om jag nu får med mig någon.


Jag efter sommaren?

Lördag

Vilken lycka att vakna upp och ha lördag i morse! Synd på det dåliga vädret bara, men hur ska jag kunna klaga? Hade ju superväder i går och det händer ju aldrig på midsommar. Nu hoppas vi på uppehåll i morgon bara, för då ska jag och killen ha tennisskola för mig.

Killen, ja han väntar jag på. Han spelar lite med ett gäng killar och tyvärr anslöt sig en till pojkspoling till gänget så jag får vänta lite till. Men hit ska han, det vill jag. Och han. Hoppas jag. Till saken hör att vi har ett gyllene tillfälle här, vi är båda ledig i morgon, vilket betyder att han kan sova här för omväxlingsskull. Han brukar få ont i ryggen av min säng, som är för mjuk både för han och mig, men jag klarar mig bättre. Men han brukar inte sova här när han ska jobba, en tatuerare med ryggont rimmar som illa.  Så jag väntar på att ungpojkarna ska åka hem så han kan åka hit!

Glad Midsommar!

Hoppas ni har haft en toppenkväll, det har i alla fall jag! Middag hos vänner, det godaste älgkött jag någonsin ätit, sjuklig god dessert, trevligt sällskap, och när jag och killen kom hem korkade vi upp champagnen och tog fram jordgubbarna vi har doppat i choklad och festade loss. Dock slet jag av mig finblusen, för jag ville inte grisa den med jordgubbar och choklad, och killen tog av sig jeansen för de var inte sköna längre och så spelade vi femkortspoker. Men vi pussades väldigt romantiskt emellanåt :)

1 h

Har jag nu suttit med nytt inlägg uppe men inte tagit mig för. Jag fastnade för en fenomenal fotoblogg. Dock skäms jag lite att erkänna att det är hon som fotar blondinbella. Men jag hittade inte henne där, utan klickade mig runt från en annan fotoblogg. Jag var tvungen att hämta kameran och börja pillra. För som ni vet så väntar jag och väntar och väntar och väntar och väntar och väntar och väntar och V-Ä-N-T-A-R jag på mitt nya objektiv.

Förlåt nu fastnade jag igen!

Jag väntar som sagt paket. Blev en dyr vecka, med objektiv, kläder, högtalare, tennisracket och kanske kanske en resa! Jag och min älskade kille ska kika på resan vi har pratat så länge om, och med lite tur kanske vi bokar den. Och så kommer jag nog inhandla några andra så grejer t.ex. en blixt. Heh...

Om någon undrar så har karlnmin tagit på sig det otroliga uppdraget att försöka lära mig spela tennis. Jag är så himla taggad och har velat lära mig i flera år! Så nu hoppas vi på väder, för vi kan nämnligen inte boka någon inomhusbana!

Nu återgår jag till bloggen, som ni hittar HÄR


Mittvecka

Onsdagar betydde förut stor glädje. Greys brukar gå klockan nio. Men inte nu. Det är säsongsuppehåll. Så vad gör man nu med sitt liv på onsdagskvällar?

Jag längtar efter tre beställda paket. Paket nummer ett: Mitt nya objektiv. Gemiggemiggemiggemiggemiggemig!!
Paket nummer två: Kläder från Nelly. Finfin tunika, och snygga leggings. Paket nummer tre: nya högtalare till bilen. Vet inte huuur de andra pajjade, jag spelar aldrig högt! Heh...

Snart midsommar. Våra mysiga planer på stugvistelse gick i stöpet, men vad gör det? Nu är vi bjudna till några bekanta, hela familjen that is, på middag och trevligt sällskap! Sedan får jag och karln mysa på själva, om ingen vill roa oss så det kommer nog lösa sig.

Någon som känner för att ställa upp som modell? Måste ju öva upp mina fotografkunskaper om jag någonsin ska kunna gå vidare med det här. Någon sådde ju ett frö i mig om att kanske bli fotograf när jag blir stor.

Betagen

Jag är ännu lite tagen och helt betagen av prinsessbröllopet känner jag. Jag hoppas att jag också får ett vackert bröllop en dag med mannen jag älskar. Och nä, det behöver verkligen inte vara i en giganstisk kyrka, men massor av hundra gäster, och världens fest, utan jag kan nöja mig med en borgerlig vigsel, på någon vacker plats (bara jag får ha vacker klänning, bukett och en kostymklädd man), med de näraste och käraste. Och en hejdundrande fest efteråt! Haha :) Men skämt å sido, jag hoppas jag får gifta mig när jag blir vuxen.

 

Nu är det frukost med min egen prins, som har vänligheten nog att komma hit för det.


Ont i foten

Så går det, när man ska knalla efter en liten skogstig, i högklackat, för att låna toaletten. Då vrickar man fötterna. Då får man ont. Men jag hade kul! Inte just då jag vrickade, men resten av kvällen!

Jag sitter och längtar. Längtar så det värker. Jag har beställt ett objektiv. Jag vill gärna ha det nu, helst tidigare. Och för att vara lite puttinuttig, så längtar jag efter karln, fast vi har suttit klistrade vid varandra den här helgen. Jag är en tönt, jag vet om det och står för det. En kär tönt som smälter på insidan av romantiska saker. Och kronprinsessbröllopet. Och valpar.

Midnight rain meet

Stor bilträff igår. Stor, STOOR bilträff igår, med fina gamla bilar. Och fest förstås, man kan ju inte göra något sådant här i stan utan fest! Brukar kolla in kortegen som går genom stan, med alla fina bilar. Eller jobba, det är som standard. Men i år, i år då var jag minsann ledig! Dock hade jag inga som helst planer på fest, förrän i torsdags. Så fest blev det, och vi fick åka finbil också! Det var inte planerat, men så himla kul!

Apropå kortege, jag hann se vigseln!!! Jag blev hårt hånad hela kvällen, men jag är så nöjd att jag hann se den i alla fall! Hade varit kul att se mer av festligheterna men våra egna festligheter kom ivägen. Och det gjorde ju verkligen ingenting. Hade så himla roligt med killen och de andra, trots att vi inte orkade gå på storafesten, efter som det regnade.


Hurtbulle!

Ja gissa vem som masade sig ur sängen halv tio, för att möta upp Frida på gymmet i morse? Jag är lite chockad själv! Men om jag ska vara helt ärlig, och det här går emot all min slöhet inom mig, min inre tjockis som bara vill sitta i soffan och leva på godis, glass och fikabröd, så var det faktiskt skönt att komma iväg så pass "tidigt" och ha det bortgjort. Känner mig otroligt pigg och fräsch! Eller ja, inte fräsch för jag har inte duschat än men ni fattar!

Jag har nu sytt ihop tre rader på min mormorsrutefilt! Det går långsamt framåt.

Ska försöka göra något åt designen här på bloggen, nu är jag less! Men inte i helg för ihelg händer:

1. Middag med karln min, innan vi:

2. Går på Candy Shop Show, en burlesque show loka frissor sätter upp här i stan.

3. Fest på lördagkväll! Ser fram emot det som attan, ska bli kul att festa med killen det har inte hänt många gånger!

4. Allmänt mys och godis :)

Nu: mormorsrutor. Sen: duscha och göra sig fin

Viiirkaa...syyy...lappaaa

Tur att jag har en mammi som hjälper mig när jag i min dårskap lämnar ALLA trådar till fästning till sen. Tur att jag inte har hunnit göra mer än 25 rutor då!  Såhär ser det ut ialla fall. Än så länge. Tänk er detta gånger...tre-fyra sådär. Ja och ursäkta för dålig kvallen, karln ha vårdnaden över finkameran den här veckan



Och här är min söta sommarsjal och mina übersnygga skor. Ja, jag ligger i soffan men orkar verkligen inte resa mig.




Sinnesrubbad

Jag har länge hävdat att sådant är mitt tillstånd. Rubbat. Inte som andra. Sjukligt. Nu när jag tittar på mitt evighetsprojekt, en filt av mormorsrutor, så tycker jag att det är bekräftelse nog. Jag tänkte att det blir ju en mysig filt i min och karlns eventuella framtida soffa. Hrrrmmm eller så blir det mysiga tofflor.

Och karln, ja han jobbar kväll, den flitiga knegaren! Vi satsar ju på en resa i slutet av sommaren, och vi hoppas på Rom. Han är så duktig min karl.

Det pissiga är att alla andra också jobbar när jag är ledig. Jag fick mig en stadsrunda med Frida, vilket resulterade i ett par mycket mycket snygga skor, och en fin sjal. Jag är shoppingsugen som attan! Måste nog beställa lite från Nelly. Men ingen har haft tid att roa mig ikväll, eller igår kväll och det känns lite smått patetiskt att jag inte har något att göra när killen jobbar.

Nåväl återgår väl till mina...mormorrutor *sucka*

Torsdag

Ingen roligare rubik än så! Men den här dagen verkar inte bli mer spännande än så heller! Jag och Frida ska göra stan osäkert i några timmar på förmiddagen, men efter det händer nog inte mycket. Karlmin jobbar, och jag är ledig och alla andra jobbar. Känns inte jättekul.

Men däremot verkar det bli en jättekul helg! Först, i morgon, ska jag och killen och se någon show av något slag, med dansare som dansat i Las Vegas. Kanske jag får äta middag med honom också, det vet man aldrig! Sedan på lördag blir det fest för hela slanten, och inte vilken slant som helst, utan jag får festa bland annat med killen! Det är nästan, NÄSTAN, premiär för oss. Eller ja, vi har då inte festat på det här viset någon gång förut tillsammans så premiär då!

Dags för frukost och duschen.

Min kille är så himla bra


Så söt rosett så jag dånar här!

Sjujäkla tråkigt

Jag har så tråkigt att jag nästan skäms. Ja, skäms! Men, vad gör karln din? Kanske ni undrar. Jo serni, han jobbar och även om det var på annat vis så kan vi ju inte sitta ihop jämt. Även om det tydligen är så de allra flesta gör nu för tiden. De där parna och samborna.

Nu har jag suttit här och stirrat i tio minuter och inte kommit framåt. Får väl ge upp helt enkelt

Yay and Nay

YAY:

1. Sovmornar, även om man faktiskt är ledig igår, idag och imorgon, samt flera dagar framöver, så är en sovmorgon med den karl (eller tös då) man tycker om bland det skönaste som finns.

2. Samma löjliga partema, men att äta frukost med någon. Kan lika gärna vara kompisar, eller syskon och GÄRNA hotellfrukost, men frystinat bröd, ost och en mugg oboy går lika bra, det är sällskapet som betyder något.

3. Snälla folk i trafiken. Sånt blir jag glad av. När man inte måste vara först, bäst och vackrast (vilket nästa ALLA i den här stan tycker de är, särskilt de med fina bilar) och faktiskt släpper fram en när det är bökigt vägarbete.

NAY:

1. Folk som stönar väldigt högt på gymmet. Och då menar jag inte högt, utan HÖGT. Jag har hört kvinnor som föder barn vara mindre högljudda, ja faktiskt så skulle de inte höras alls bredvid dessa muskelknuttar. Ja, jag kan också låta lite ibland, det kanske slinker ut ett litet grymt eller pust, men jag hörde denna karl genom musiken på gymmet, genom mina hörlurar där jag spelade min musik. Ska också tillägga att han befann sig i det andra rummet.

2. Hello Kitty. Jo jag gillar faktiskt den söta lilla katten, men inte så jag jagar grejer med Kitty. Såg detta och kan bara hålla med, vem fasen vill förstöra sin fina bil. Hela katten har blivit helt hajpad, alla är som helt galna i kissen. Inte jag.


Dag 2 av 14 lediga

Och det verkar bli en lite slow dag. Kanske jag då kan försöka få till den här förbaskade bloggen! Jag är redan less på headern, fast jag tycker den är fin. Jag vill kunna separera på menyraden och inläggsraden, samt eventuellt få ramar runt dem, eller rundade hörn. Vill ha bort den där vita randen där uppe i kanten av ovannämnda. Jag vill ha ett lite roligare typsnitt, och egen text i menyraden. Jag vill ha jag vill ha jag vill ha!

Men det positiva idag är :

1: Jag har många lediga dagar kvar!

2: Känner mig mycket kreativ idag, så kanske, kaaanske blir det något kul gjort idag!

3: Får mig en mysig kväll med killen och sista avsnittet Grey's! Ja, jag sa det! Jag har frångått mina principer TOTALT och inte väntat till i morgon. Men jag vet en karl som också ville se det och som jobbar i morgonkväll när det sänds.

4: Det är ju sommar, vad mer kan man begära? Ja förutom värme, sol och bad då? I lappland är det...kallt. Kort sagt.

Måndagen var slut

Knepig dag idag. Och det går inte ens att sätta fingret på vad som var knepigt. Den var bara det.

Första dagen på mina lediga veckor. Härligt! Fast de kommer ju flyga förbi, såklart.

Försöker lägga av med det här tänkandet jag har snöat in lite på. Okej mycket på. Börjar vara tröttsamt, och det luktar på riktigt brännt om mig. Såååå något tips där ute? Kanske vet någon var man kan köpa en avstängningsknapp?

Älskar för övrigt Spiderchicks blogg. Hon är himla härlig och ännu ett bevis på att livet inte slutar för att man får barn. Skönt att det finns hopp!

...

"Yeah, it's plain to see
that baby you're beautiful
And there's nothing wrong with you
It's me - I'm a freak
but thanks for loving me
Cause you doing it perfectly"

Adam Lambert, min favvolåt just nu

Söndag dårå...

Söndagar är tråkiga, så lyder den allmänna domen. Inget har man att göra. Oftast är man bakis. Är man inte det så har man tråkigt. Söndag=ångest. Många ska på jobbet i morgon. Inte jag, jag är ledig två veckor!! På söndagar går inget bra på tv. Ingeting har öppet.

Fast idag kanske blir lite bättre. Jag är lovad mys med film och våfflor på vårt lokala berg. Och så ska jag få husera i karl'ns studio en stund för mig själv. Det är snällt. Han är alldeles för snäll med mig :)

Kanske man skulle ta sig ur morgonrocken någon gång? Även om söndagar är som gjorda för att gå i pyjjen.

Försöker

Trixa med bloggen så den blir snygg, men icke! Jag har inte gett upp, jag har bara inte tid. Kliver upp kvart i fem på morgonen och stupar i säng klockan tio, alldeles för sent, jag vet! Men lite vill man ju göra under dagen. Igår t.ex. åt jag och min mammis middag på vår stads lilla thai-restaurang, och sedan styrde vi kosan upp på vårt lokala berg för att kolla in studentbalen. Eller mammis styrde på en gång, jag hämtade karln min och sedan styrde vi upp oss. Efter att ha frysit i ungefär en timme, och fått de foton jag ville ha, knatade vi ner för en slalombacke (inte lika helvetiskt som det låter för er som vet, så var det Liikavaara backen), och sedan mös vi framför Grey's, som förövrigt var ÄCKLIGT spännande. Jag var i upplösningstillstånd när jag åkte hem och hade ännu hög puls när jag la mig 15 min senare.

Måste säga att jag är lite besviken på studentbalen. Inte särskilt balig över huvudtaget. På MIN tid då hade minsann ingen jeans och kavaj, alla hade kostym. Och inget fel med korta klänningar, men det såg mer ut som en fest än bal, trots mycket fina korta klänningar. På bal ska man ju ha långa aftonklänningar. Tycker jag. Men vad vet jag? Kan ju bara jämföra hur det var för tre år sedan, tycker bara det är trist att själva baldelen med balen är väck.


Lite bilder från igår

Här är de lovade bilderna!





Jäkla blogg.se

JA DU BLOGGPUNKTSE! Varför kan man inte ladda upp bilder? Dåligt! Kan ju inte heller visa att det snöar, 5 juni. Förra året var det 6 juni. Så vi håller datumet ganska bra.

I morgon drar jag och föräldrar till Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Eller IKEA som vissa säger. Ska inhandla lite nya smågrejer, så jag får lite mer inrett i mitt flickrum.

Ikväll blev det vardagsdejt igen, vi försökte minsann få med två par. Men ingen kunde, så vi fick mysa själv. Blev Black and White med chokladkaka till efterrätt. Och filmmys såklart! Har även köpt den skönaste BH idag, rekommenderar! 149 kronor på Lindex, väl värt pengarna!

Nej kanske man skulle få sig någon timme innan man ska upp?

Fint men sorgligt

Hittade den här texten i en bok tror jag, och blev nyfiken. Jag ville läsa hela. Den var så fin. Jag hoppas det är precis såhär när den dagen kommer, och jag tror nog att det är så.

"Death is nothing at all. It does not count. I have only slipped away into the next room. Nothing has happened. Everything remains exactly as it was. I am I, and you are you, and the old life that we lived so fondly together is untouched, unchanged. Whatever we were to each other, that we are still. Call me by the old familiar name. Speak of me in the easy way which you always used. Put no difference into your tone. Wear no forced air of solemnity or sorrow. Laugh as we always laughed at the little jokes that we enjoyed together. Play, smile, think of me, pray for me. Let my name be ever the household word that it always was. Let it be spoken without an effort, without the ghost of a shadow upon it. Life means all that it ever meant. It is the same as it ever was. There is absolute and unbroken continuity. What is this death but a negligible accident? Why should I be out of mind because I am out of sight? I am but waiting for you, for an interval, somewhere very near, just round the corner. All is well. Nothing is hurt; nothing is lost. One brief moment and all will be as it was before. How we shall laugh at the trouble of parting when we meet again!" Henry Scott Holland

Hårfärg

Sitter med hårfärg i håret, kallt och kladdigt! Tänkte ladda upp bilder jag tog igår, men eftersom internet bestämde sig för att den inte ville det, så blev det inte så. Tänk vad vi låter internet styra, vi får helt enkelt rätta oss efter det.

vilsen i mössan vill ha:




Summan av kardemumman: 12775 SEK. Kan nog inte köpa allt på en gång, eller ens inom en snar framtid :(

Bajsdag

Fick inte dessmer fina kort idag. Såklart så hann det ju lägga på moln och dis, så himelen var vackert dammgrå. Så jag fick fota killens senaste jobb istället.
Han är så bra, jag måste välja ett motiv, så jag också kan få en snart. Tänk om man inte skulle vara så velig. Men tänk om man ångrar sig? Fast, jag hade ju velat ha en... Får försöka på dunduri igen i helgen, om vädret tillåter. Mountainqueen kommer hem till helgen och är det fint ska vi knalla.

Har också blivit så sugen på lite nya fotogrejer, som jag faktiskt tror att jag ska satsa på. Jag hade gärna gjort det. Men tänk om det blir slöseri med pengar? Eller ännu värre, jag kommer nog kanske inte lyckas ta bra kort...

Blockad

För den kreativa ådran. Känner mig otroligt oinspirerad samtidigt som jag vill så mycket. Eller nej oinsperad är inte rätt ord. Jag vill verkligen göra massor. Men jag har inga idéer. I know, make no sense what so ever...Jag är inte vettig, så jag får stå för det! Jag blir mest oinspirerad när det inte blir som jag vill att det ska bli. Jag vill ju bli bättre på en gång. Men det är ju orealistiskt. Och då känns det som att det faktiskt inte är någon idé alls, för jag blir ju inte bättre. Eller inte i den takt jag vill. Så då är det enklare att lägga ner. Som jag gjort med så mycket annat. Så...jag vet inte riktigt vad jag ska göra här.

Förlåt för mitt långa uppehåll

Men jag har jobbat natt, och då finns jag inte, teoretiskt sett. Jag lever inte som andra under den veckan, och fungerar inte riktigt som man ska. Men nu är jag här!

Jag övervägde noga och länge om jag skulle berätta det jag tänker berätta nu. Men efter som det är i sann vilsen i mössan anda och för att killen hotar att berätta det åt folk så tänkte jag berätta nu. Eller? Nä. Tror jag suger på den karamellen ett tag till, för allvarligt talat, jag kommer verkligen framstå som riktigt korkad.

Idag har var en dyr dag, en sorgens dag för plånboken. Nya däck var tvungen att inhandlas. Sedan stod kiropraktorbesök på schemat, samt massage. Dyrt dyrt dyrt. Och nu hörde jag att jag kommer måste byta högtalare i bilen, avgasrör och antagligen en styrknut (eller liknande). Dyr sommar. Jag vinkar adjö till nytt objektiv, mobiltelefon och en eventuell utlandsresa. Nåväl det är ju roligt med bilreparationer. Vad är väl ett nytt objektiv? Det är säkert långtråkigt, dötrist och alldeles....*sucka* alldeles underbart. Nåja, tur att det kommer in mer pengar nästa 15de juni. Då kanske man kan inhandla ett. Om inte annat kommer ju skattepengarna. 

Sitter och längtar efter min kamera. Har inte använt den på över en vecka, och ikväll ska vi ses uppe på en bergtopp. Är det inte romantiskt?

RSS 2.0