Hade ingen aning

Att det var den här låten som sjöngs till Daniel och Victoria, men jag vill ha den på mitt bröllop också.


Hemma i norr

Hemma hos mor och far igen. Det är något kallare här än i Stockholm och MYCKET kallare här än i Rom. Jag är som ännu kvar i en lycklig rosa semesterbubbla. Men trist att jag har min andra hälf 50 mil bort. Nåja, söndag eller måndag drar nog raggaHondan neråt. Tror jag :)

Skönt att vara hemma, längtar efter att få lägga mig i min egen säng och äta mammas mat, mmm! Jag har ju att göra också, lite smycken med nya pärlor, ska lägga ut här och försöka öka min försäljing. Eller starta den i alla fall. Sedan har jag ju massor med kort att redigera. Men först: en riktigt härlig sovmorgon.



Sista kvällen 2.1

Sista kvällen i den kungliga huvustaden. Gottimat och kvällsmys väntar. I morgon ska jag och sis på spa-pedikyr, om det finns plats, innan hon släpper av mig på flyget vilket är mycket välbehövligt för mina stackars Romförstörda fötter. Håller tummarna!
Nu återstår bara att se hur länge jag står ut att vara hemma innan jag vill bege mig till Umeå. Jag gissar på 5-7 dagar, om inget jobb ringer mig.
Jag blickar ut över min resväska (läs kaotisk, rullande helskotta) och påsarna jag har hunnit med att fylla ut med och får lite lätt ångest. Kanske är det lättare att bara bli kvar här så man slipper försöka packa?

Begrepp: Gräsänka

Då är jag officiellt gräsänka. Jág är kvar i Stockholm än, men min andra del har flygit hem till norr idag, för att åka lite söderut i morgon för att flytta. En flytt jag inte kunde komma med i, eftersom de elaka människorna på bostadsförmedlingarna inte gav oss en lägenhet. Så jag är kvar på förrådet hemma. Trist? Jo. Bitter? Mycket. Men vad gör man? Jo jag tar min raggarHonda och drar ner så fort jag kan för att trängas i ettan i alla fall. Fast inte permanent. Nej nej. Jag bara är där när jag inte har något att göra hemma. Hälsar på längre stunder.

Dock är det en civilstatus jag önskar man kunde ändra till sambo, snarast möjligt.


Stockholm

Kort sagt: vi kom fram, lite försenat, stan idag, handlade pärlor för äckliga summor, stan och inkbash i morgon, tappar karln på lördag, söndag flyttar han, söndag grinar jag, måndag kommer jag nog hem, går inga flyg på hela helgen. Godnatt!

Sista kvällen

Jaha govänner, då var det sista kvällen då. Och vi längtar faktiskt hem lite grann. Tekniskt sett är i morgon sista kvällen, eftersom planet lyfter halv nio, men eftersom alla vet att resdag=ingen dag alls så är ikväll sista kvällen.
Dagen har ägnats åt sista minutenshopping, och jag tror nog vi fick med det vi skulle. Gudarna ska veta att Steff i alla fall fick med allt och lite till. Han är den shoppingtokiga i vårt förhållande. Han bär byxorna så att säga, och skor, och tröjor, och rockar etc etc etc. Det är jag som VILL shoppa och han som SHOPPAR. Vi har även sett motorcykelSNUTTAR (tydligen en kombination av knuttar och snutar om man ska tro Stefan då). Vi har också ätit den godaste glassen någonsin. NÅGONSIN.
Nu bär det av för avskedsmiddag i gamla stan, trastavere. Man måste ju slå på lite grann sista kvällen.

Trötta såriga fötter

Plåsterindustrin har gjort en förmögenhet på oss två den här veckan, konstanta skavsår på fossingarna! De börjar hata oss nu (fötterna alltså) men nu har vi bara en sista dag att plåga dem rejält. I morgon är det näst sista dagen i Rom, på onsdag flyger vi till huvudstaden igen och umgås med dem där.

Vi gjorde shoppinggatorna idag, och vissa saker är dyrare än hemma, men mycket ligger på samma pris. I dag har vi dock sett av det svindyra Rom, när vi drack 25cl Coca-Color för 60 kr styck! Lyxigt, men inte särskilt speciellt. Kan meddela att de smakar precis likadant.
Morgondagen får bjuda på lite mer shopping, några få grejer som vi inte orkade med idag, och så lite stek på solterassen här. Man kan ju försöka få en lite mer gyllenbrun färg.
Vi hittade ett mysigt ställe för cocktails och gofika igår
Vilken ångest! Lapplisan hade varit flitig

Söndag=vilodag

I dag har det mesta stängt i Rom, så då passar vi på att vila. Vi har knappt lämnat rummet, mer än för en glass och vilat upp fötterna ordentligt. Vi tänkte promenera ner mot Fontana di Trevi och se om vi får några vackra kvällsbilder, och äta något god middag efter vägen. I morgon blir det shopping för hela slanten, ska bli riktigt kul och faktiskt inte bara jag som ser fram emot det!

Vatikanen

Vi insåg idag när vi tog första steget utanför dörren att igår var tydligen en sval dag, för idag var hade tydligen helvetet frusit och värmen stigit upp till Rom! Vi valde omedvetet rätt dag att besöka Vatikanen på, så vi var under tak hela dagen. Fantastiskt vackert, både Sixtinska kapellet och Peterskyrkan och museerna förstås. Många många många många många många många MÅNGA statyer, byster och porträtt. Många. Dagens insikt: min egentliga ålder är tydligen ungeför 6 år, eftersom det blir plågsamt jobbigt att lyssna på någon efter en kort stund och att MiBen (Myror i Brallan) blir väldigt påtaglig. Men när vi hade lämnat alla många byster, statyer och porträtt (som var väldigt fina och fantastiska allihop!!) så lättade MiBen och jag blev lite äldre (13). Vi blev rekommenderade att ta en lite dyrare tur utav några vänner, men den var verkligen pengarna värda! Så efter tre timmar i Vatikanen med omnejd, gick vi ner efter stora gatan där mitt hököga hade skådat massor med bra butiker. Bra bra!
Har även ätit den godaste biffen någonsin och skulle gärna rekommendera restaurangen, men kommer inte ihåg vad den heter. Skulle kunna tala om var den låg, men vet inte vad gatan hette. Men ät där om ni får tillfälle!
Har än inte sett något av det svindyra Rom, trots att vi har ätit på riktiga turistställen några gånger. Det bådar gott för shoppingen!!!
Ps. Skulle gärna visa bild, men datorn/blogg har bestämt att den inte kan visa de senaste två dagarnas bilder någonstans, hur jag än letar. Men tänk er en jätte jätte stor kyrka. Med lite statyer sådär. Ds

Dag 2

Vi kollade läget vid Colosseum idag, hängde lite där med andra turister. Colosseum är, kort sagt, kolossalt. Rätt gammalt också. Var riktiga turister och tog en turistbuss, för att få se lite utan att behöva röra fötterna, för det har rent ut sagt varit en mindre plåga idag. Vi gick sönder dem igår. Men den var inte riktigt värd pengarna, även om vi hittade en billigare biljett än vad försäljaren försökte pracka på oss. Men det fläktade tillfälligt skönt mellan varven. Vi har tyvärr insett att igår var en svalare dag, för idag var det varmt, tryckande varmt, trots att solen inte behagade att skina dessmer. Tog oss också till deras motsvarighet till Stockholms Gamla stan, Trastavere, och åt på ett ställe som vi blivit rekommenderade skulle ha sjukt goda pizzor. Stefan säger bä jag sa bu. Pizzorna hemma är godare, men jag tror min hade varit godare om jag inte hade beställt en med zucchini som smakar smör. För er som inte visste. Nu vet ni.
I morgon drar vi och gör en påvlig visit tänkte vi, chilla lite, snacka lite skit om världsherravälde och så i Vatikanen. Vi får hoppas vi kommer ut utan att ha förnämat någon gravt.

When in Rome

Första dagen och vi är slutkörda. Vi har gjort Spanska trappan, Fontana di Trevi, Piazza Navona, en halv shoppinggata, några fina hus, en glimt av Colosseum, lasangelunch samt en av de godaste glassar vi har smakat. Vi har inte blivit ficktjuvade, men flera har försökt blåsa oss och tvinga på oss grejer, sånt gillas inte. Nu får vi ta igen oss, innan det vankas middag.

Två glada guttar :)

Sthlm!

Avnjuter tid i den kungliga huvudstaden, jag och min karl. Resefjärilarna idkar gedigen aktivitet, misstänker parningstid, så i morgon vid den har tiden lär de vara dubbla antalet! Varje gång jag ska åka bort så får jag ångest dagen innan, det spelar ingen roll om jag har längtat i månader på att få åka och verkligen vill åka, dagen innan är jag beredd att packa upp väskan igen och stanna hemma. En av mina charmiga egenheter. Dock lite irriterande för mig själv, hade ju varit trevligare med julaftonkänsla istället. Men men, i morgon drar vi på vår efterlängtade resa, som vi har väntat och räknat dagar!


Jaha ja!

Tjaaa, vad kan man säga? I morgon åker vi typ till Stockholm, no biggie liksom och på onsdag drar vi ner till Italien en sväng, chillar lite. Ja, jag försöker spela cool, I MORGON ÅKER VI!!! VI åker i MORGON! Vi ÅKER i morgon! Vi åker I morgon! Jag har för närvarande inga fjärilar i magen. Men de kommer jag vet det. Jag är alltid svincool tills det gäller. Då hostar jag fjärilar och snyter delar. Ungefär. Det jag är mest nervös över? Att vi ska bli sjuka faktist. Matförgiftade eller förgiftade på annat sätt som visar sig i rännsk*ta och kräkningar. Ja, förutom att vi ska bli rånade eller bortförda eller så förstås.

Här är en bidl på vad jag gjorde för produktivt igår föresten. Jag gör om någon vill beställa, säg bara till :)


Måndag!!

Första gången någonsin tror jag som jag har längtat till en måndag! För i morgon är det i morgon vi åker! Till Stockholm förstås, men vadå det är ju nästan lika kul det! Sedan på onsdag åker vi till Rom!

Det närmar sig!

Jaha vi går med stormsteg mot resan och nu börjar jag har resefjärilar i magen! Tänk vi som har pratat och längtat efter det så himla länge och nu händer det faktiskt snart! Det känns knäppt!

Bara vi får bli friska! Eller jag är ju frisk, men karln min är rejält förkyld och ni vet ju alla hur det är när en karl är riktigt förkyld. Dock har min kära syster ögoninflammation, vilket är mycket smittsamt och nu är jag fruktansvärt irriterad i ett öga. Hoppas det bara är skräp!!


Ny design!

Och en video jag och karln bara älskar och skrattar åt än fast vi sett den typ hundra gånger.


En vecka!

En vecka kvar! Om en vecka, så landar vi snart i Stockholm! GAAAAHHH!!!

Jo jag längtar, men inte så värst. Ska väl bli kul.

;)

Tillägnat

Jag har ju den finast karl man kan tänka sig. Nu tänker väl ni tjejer, nä min karl är det finaste, men faktiskt så har ni fel. Min är just lite bättre. Han dök upp på min förstutrapp i morse (eller ja klockan tre på eftermiddagen) och väckte mig med godis och choklad som jag gillar. Han hade tänkt smyga in och väcka mig på ett mysigare sätt än en telefonsignal men dörren var låst. Och igår åt vi lyxfrukost, på hans initiativ. Han är så fin på alla sätt man kan tänka sig, min karl.

Sen har jag ju också de bästaste vänner, som ställer upp när man behöver dem, om det så är råd halv elva en lördagkväll eller fika en tisdagförmiddag. Och nu tänker ni, nej men mina vänner är de bästa, men ni har fel igen, för åter igen, mina är just lite bättre än andras.

Hmmm...

När jag åkte till Tyskland, hade jag ett, om än skralltigt, ordförråd. Nu när vi åker till Italien, kan jag inte mycket. Förutom några få viktiga ord som ciao, grazie, amore, ti amo, spagetti, pizza, panini, ciabatta och cappuchino kan jag inte mycket. Kanske hade varit bra att kunna mer, så man inte råkar beställa in inälvsmat...

Jag menade förstås: 12 DAGAR KVAAAAR!!

Rättelse, om 12 dagar åker vi till Stockholm och om tretton dagar åker vi till Rom!!!

13 DAGAR KVAAAAR!

Då åker vi till Stockholm och om två veckor åker vi till ROOOOOM! Vi kommer nog stekas till döds men det är förhoppningvis värt det!

vilsen i mössan

har just vaknat med ett ryck för att killen  min ringde. Visste inte hur länge jag har sovit (ca 20 minuter nu när jag börjar vara vaken i skallen), visste inte omm tvättmaskinen gått klart (jodå), och sedan, när jag insåg att maskinen är färdig, har jag fått den där korgen med klädnypor i skallen, ni vet den där som hänger på sträcket? Ni vet? Någon?

Vet inte riktigt heller varför killen ska komma hit, men lika glad för det är jag men gladast är nog räven!...Eller vilken räv?.......Visst är det här mitt hus?

Söndag

Härliga söndag. Härliga helg! Har haft en alldeles underbar helg, och är så himla glad över att min kära lillsyrra och hennes karl var med och grillade med oss i fredags! Och att vi fick filmmysa igår. Dock glömde jag att lämna tillbaka filmen.

Idag är det 1a augusti, vilket betyder 16 dagar kvar tills vi lyfter mot Stockholm! 17 dagar tills vi åker till Rom jag och min älskling! Vi längtar ihjäl oss här, men bävar för hur vi kommer stekas till döds. Men åh så vi längtar! Vi kommer nog ha riktigt kul!

Då är det bestämt, jag ska leka jojo i höst och åka fram och tillbaka till min älskling i Umeå, eftersom vi inte fick en större lägenhet. Men det kommer gå så bra ändå, även om jag jobbar kommer jag ha ledigveckor så jag kommer vara nästan jämt där.

Nu ska jag bara lyckas vara vaken inatt, eftersom jag ska på nattskiftet i morgon, men är redan så trött så jag storknar så det kommer nog gå dåligt.

Database: blank

Tja vad skriver man när man inte har något intressant att skriva? Ikväll har jag gjort inget. Eller, jag har tittat film och ätit onyttigt med min lillasyster och det var kul att för en gångs skull göra något. Händer inte jätteofta tyvärr.

Är fotosugen igen, så det kliar i fingrarna, men eftersom det är mörkt nu, behöver jag mitt stativ och det är inlåst hos min karl. Som jag för övrigt inte riktigt vet var han är, men än så länge ingen orsak till panik :) Har han inte hört av sig närmare tre fyra, då börjar jag tro att han är ihjälkörd. Nej hojj, hemska tanke!

Jag är visst roligare bitter, men jag tror inte jag orkar göra personen till viljes och vara det, för jag känner mig inte särskilt bitter. Bara uttråkad. Så, jag tappar visst en av mina två läsare, men det får väl vara så då ;)


RSS 2.0