Fula kroppsfunktioner

Förutom de uppenbara, svett, fis och rap, så finns det ju en till. PMS. Alla tjejer har det, alla tjejer vet hur förjävla jobbigt det är. Man vill inte vara en sur och elak bitch mot någon, inte mot sina föräldrar, syskon, pojkvänner, kompisar eller mot kassörskor eller pensionärer som går för sakta framför en på Coop. Ingen vill vara på dåligt humör som äter en som ett monster. Man FÅR inte vara på dåligt humör. Absolut inte. Man ska vara trevlig. Så är det. Men jag måste ju få säga att det är mycket svårare att hålla tillbaka hormoner än fisar.

Alla tycker man är jobbig när man har det, men har någon funderat på hur jobbigt det faktiskt är att HA det? Finns det någon förståelse för det? Att gå en hel dag, eller kanske flera, och hålla inne en massa irritaton och försöka vara trevlig mot alla när man egentligen tycker att det finns inget mer irriterande än det som andas och rör sig just nu, tar ju fruktansvärt på krafterna. Jag förstår att det inte är roligt när någon är sur och irriterad. Jag gillar inte det heller. Men det som kan störa mig riktigt mycket är att i Lilla Landet Lagom så får man faktiskt inte ha dåliga dagar. Man får inte vara på dåligt humör. Mobilen, nycklarna, plånboken, leendet borde det stå på de där hallmattorna.

Förlåt för att jag är på hemskt humör en dag i månandet, förlåt för att jag fungerar som jag ska!

Hm...

Tappar förvånandsvärt snabbt lusten att "bara göra".

Ibland har man bara tur

Jag och min karl hade en date igår, vilket var riktigt trevlig. Ni vet, en sån som man har när man faktiskt börjar träffas. Förutom att han inte hämtade mig, jag körde till honom sen tog vi hans bil. Men i alla fall, det var fint smink, fin tröja, smycken parfym etc. Ni vet hela baletten. Jag älskar att göra mig fin och missar inte tillfällen för det. Vi åt middag på Harry's, inklusive en supergod efterrätt. Jag blev så mätt att jag var tvungen att öppna gylften och min mage svällde upp till en lätt-gravid storlek. Sedan blev det myskväll med vår nya favoritserie. Och jag fick sovmorgon! Jag har helt enkelt världens bästa pojkvän så är det bara. Istället för att dra igång dagen med ett vrål som vi brukar på veckorna så tog vi det lugnt med frukost, slutet på ett avsnitt vi inte orkat se och kort promenad med hunden. Jag hade bra tur som hittade honom. Så är det bara.

Måste väl släpa mig iväg till gymmet snart. Lusten for ur mig. Men jag ska belöna mig själv med att "bara göra" något sedan. Har tänkt och viljat det i flera dar, men annat har kommit i vägen.

Our Song

Lyssnat på lite låtar som jag och killen ser som "våra". Eller våra, men ni vet vad jag menar...eller nä, de är fasen i mig våra!

Ikväll har jag nekat till två fester, tycker jag ska ha cred för det. Får bli nästa helg kanske.

Som min goda vän Mountainqueen sa tidigare idag så är min "inner artist" sugen på att skapa. Den har bara svårt att ta tummen ur. Min "inner slacker" är något starkare. Även viljan att inte misslyckas är mycket starkare. Fast jag har hört att det inte finns något rätt och fel i skapande. Varför är då vissa så dåliga?

Skönaste minen någonsin!

Och en av de sötaste ungar jag har sett!


Det norrländska lugnet

Inget jag känner till sådär särskilt ofta. Även om jag är lugnt. Men oftast är det för att jag är uttråkad.

...Hm min dator blev just knäpptyst, något måste vara fel....

Jag har inte lyckas skaka av mig lusten att "bara göra något". Jag har inte heller lyckas göra något av den. Jag måste nästan! Men jag har inget hemma att göra av. Eller skulle kunna göra något smycke, men det är inte det jag är ute efter just nu känner jag. Man skulle vara konstnär. Eller i alla fall ha lite mer begåvning.

Såklart, när man har en R-I-K-T-I-G-T långsam och tråkigt kväll, så är det hockey istället för Grey's. HOCKEY?! How the heck cares about hockey och vill se det klockan nio en onsdagkväll när man vill se grey's? Ingen!

Tyvärr är jag oduschad efter gymmet än, annars hade jag våldgästat någon. Tur för er!

Att bara göra

Jag får alltid sådant sug att göra något när jag är i killens studio. Färger ligger framme, dukar står lutade mot varandra och kreativiteten flödar. Inte från mig då, utan från Stefan. Det liksom kliar i fingrarna att göra något. Och varje gång han säger åt mig att det är bara att måla något om jag vill så flippar det som till i kroppen, men samtidigt blir jag lite sorgsen för jag vet ju inte vad jag ska göra. Jag begåvades tyvärr inte med samma kreativitet som mina tre äldsta och närmsta, eller som killen då. Så jag kan inte "bara göra". I-lands problem? Ja självklart.


Bloggtorka

Den råder än, men jag kände mig nästan pliktskyldig att lägga upp något. Så varför inte lite småsvammel om vardagen? Har spenderat tre dagar uppe i fjälls med familjen, en okej dag, en kall och blåsig och dålig dag och en alldeles underbart solig dag.

Jag har även försökt komma igång ordentligt med träningen igen och det går ganska bra. Än så länge ska tilläggas. Men jag är inställd på att det ska gå lika bra som den gången jag började från allra första början. Väg er aldrig säger jag, lev lyckligt ovetande!

Jag har killen min har också gjort en kortare roadtrip till Luleå och jag hade verkligen jättekul. Det var en urmysig dag, och jag uppskattar verkligen att han följde med, att han ville följa med. Tror inte han riktigt förstår hur roligt jag tycker det är faktiskt.

What's more? Hmm...hade vinkväll med Frida häromkvällen vilket var mycket trevligt. Dock var vi som två tanter och gäspade vid elva och bara väntade på att snyggot kunde hämta oss.

Sååå jaa...Det var väl det. I lappmarken intet nytt!

Hetsjakt

Helt otrolig hetsjakt mot den här tjejen som har skrivit att hon tycker mjukisbyxor är det fulaste som finns. Jag håller med! Även om jag är mjukis, hemma, när jag är själv och inte ska utanför dörren dessmer. Och ja, jag kan gå till både Ica och Coop i mjukisbyxor, även Statoil, lokala grillar, kioskar, Kiosken, och alla andra offentliga platser ni kan tänka er. Men jag är helst inte med kompisar eller killen i dem. De gånger jag har gått till skolan med dem kan jag räkna på en hand. Aldrig till något av mina fem olika jobb. Bara för att jag tycker det är apfult. Och precis som hon skriver, jag fattar inte de som fixar sig fina på morgonen, plattänger, smink och kanske löshår och sedan drar de på sig mjukisbrallor. Lacking sense of style. Ni kan läsa inlägget här. Hon har fått kommentarer där folk tycker att hon kan dö, att hon själv är mycket fulare än mjukisbyxor, etc etc. Väx upp tycker jag, det är ju förjävligt rent ut sagt.

I morgon är det luleådax för mig och killen. Jag ska kolla upp alla dessa karaktärsprickar jag har och sedan blir det väl en dag på stan, till hans stora förtret. Jag tycker det ska bli mysigt, och har lovat att jag faktikst inte ska in i ALLA butiker, utan bara några få utvalda. Restuarang är också givet, och det är något jag verkligen tycker om att göra med honom. Eller huvudtaget faktiskt. Men jag gillar verkligen att göra det med honom, det har blivit lite av vår grej, när vi vill lyxa till det lite. Vår Umeågrej, vi gick oftast ut och åt en kväll när han kom och hälsade på mig. Så jag ser fram emot en mysdag med bara oss två, lite miljöombyte.

Men liten


Omvärdering

Okej eftersom högskoleprovet gick åt skogen, eller inte åt skogen, men i alla fall mot skogen så måste jag fundera ut lite nya planer. Orka göra det igen till hösten och verkligen plugga järnet? Ja kanske, lär ju inte ha något viktigare för mig. Nåväl.

Helgen var kul ändå, jag dränkte mina sorger i vin och tequila sunshine (vi hade ingen grenalin bara juice) och en sväng på lokala vattenhålet, där jag och Frida gäspade som pensionärer kvart över elva och väntade på att fotbollen skulle ta slut så killen kunde hämta oss. Sen kikade jag och killen LA ink  tills jag slocknade. Och jag fick sovmorgon!! Är så otroligt tacksam att han inte ställde någon klocka. Så efter lite frukost begav vi oss ut i skogen med mycket trevligt sällskap. Så en väl spenderad helg, trots stora nederlag.

Emma 1.3

Jaha så har man faktiskt slösat bort en dag på att göra högskoleprovet. Och det var verkligen slös. Kom inte dragandes med något "men 1.3 är ju bra!" FÖR DET ÄR DET INTE! Inte när man ville ha högre. Inte när man gjort det flera gånger. Slöseri med tid var det! Men men, man kan ju köra truck tills ryggen pajjar, sen kan jag alltid jobba med något tråkigt kontorsjobb! Det är ju en framtid som hette duga!!

Ich bin todmüde

Jag är slut. Helt slut. Känns snart som att jag lägger mig ner och självdör. Jag är inte självmordsugen, inte alls överhuvudtaget! Men nu är energin slut. Jag förstår inte hur jag ska orka klättra upp och ner ur truckar i morgon. Var och tränade alldeles nyss, och nu tror jag inte att jag kommer kunna resa mig från soffan igen. Tror inte jag kommer orka lyfta armarna ens, funderar på sätt att övertala mamma att hon ska mata mig till middagen.

De säger att jobba natt 7 dagar är tungt, men jag har aldrig varit såhär trött och slut efter en nattvecka. Däremot att vaka ur natten, det är hemskt. Men nu, det första jag tänker på när jag kliver upp på morgonen är att få gå och lägga mig, det jag tänker på under dagen är antingen mat eller sängen. Jag fantiserar om att få gå och lägga mig.  Var så frusen idag så det enda jag kunde tänka på var att få lägga mig bredvid killen i sängen, bara för att han brukar vara jättevarm.

I morgon är sista morgonen. Och vi slutar en timme tidigare. We're singing HA-le-LU-ja, haleluja!

Craving

Sjukligt sugen på champange och chokladdoppade jordgubbar

Truckdriving woman

That's me. Och är så trött att ögonen nästan trillar ut. Så bloggen får stå till helgen eller så.

RSS 2.0