Long time

No see. Bloggtorka. Jag har haft annat för mig. Och ingenting också. Har packat upp lite grann, och tänkte ta tag i mer ikväll men det vette tusan. Har hunnit ha myshelg med både killen och vänner, och jag har hunnit vara till gymmet två gånger! Dock blir det inget mer den här veckan på grund av påsken. Men i morgon, då kör jag hårt! Eller mycket försiktigt egentligen, första dagen på jobbet sedan i sommar! Lite nervös är man!

Gårdagskvällen spenderades på bästa möjliga sätt med två gamla vänner (sorry girls, men vi måste inse fakta) med både raggarsväng, sent kaffe, fnitter, sjuka grejer (och jag stod för mycket) och djupa tankar. Nya uttryck myntades också, samt utbyttes hemska historier. Idag blev det en finalfika och finalrunda på DollarTore för en av lappjäntorna måste tillbaka till vinterboendet. Shopping blev det, och det resulterade i det här:
Ett sjukt och morbidt skrivblock med Bunny Suicides, någon har helt klart tänkt sjuka tankar och gjort en mängd småteckningar om kaniner som på olika sätt tar livet av sig. Låter helt skumt, jag vet! Men hittills har jag inte träffat någon som älskar de olyckliga små kaninisarna.
Jag hatar klisterlappar på saker, av någon underlig anledning. Det stör min inre pedant. Så jag försöker alltid ta bort dem. Och det slutar i 8 fall av 10 såhär:
Inte snyggt med andra ord. Nåja, två interventions hann jag med idag, och nu hotar de omvända om att intervera mig också. Bäst att se över sina missbruk.

Vemod

Tentan är bortgjord och jag kan med all säkerhet säga att jag inte klarade den eftersom jag bara gjorde två av sex uppgifter, men vet ni? Jag är stolt ändå. Jag kan inte påstå att jag har gjort mitt bästa i den här kursen, så långt ifrån mitt bästa man kan komma, men jag försökte i alla fall.

Nu är det bara packning som gäller och det är så trååååkigt! Jag kan som inte göra det på ett smart sätt när jag har så lite saker, så jag måste blanda i kartongerna och DET stör min inre kontrollmänniska. Nåja. Dags att handla så det finns något hemma när mor och far kommer ikväll. Typ bröd hade ju varit bra.

Trött

Sådana här morrna blir jag så ledsen. Först vaknar jag redan sju, fast jag inte skulle upp innan åtta, av muskelkramp, så mycket så jag var tvungen att sitta upp. Sedan lever någon rövare på någon utav våningarna i närheten, det smäller som tusan ibland tror det är byggjobbarna. Sedan ringer kommunen om lärarvikare, fast de har har ringt TRE gånger innan och alla TRE gånger innan har jag förklarat att jag är i Umeå och att de kan stryka mig från listan. Jag svarade inte, stängde bara av ljudet. När jag sedan har ungefär tjugo minuter kvar innan klockan ska ringa kanske ni tycker att jag skulle klivit upp, men nej jag ville sova för jag är trött och tycker att jag behövde det, så det försökte jag. Men som sagt lever grannarna rövare. Så när klockan ringde ville jag bara hiva den i väggen. Men men, det var ju bara att stiga upp för nu ska jag till tentan. Vem behöver sömn då?!?! Längtar hem till ett hus där bara invånarna och inga grannar kan störa.

Wrrooom wroooom!!

Till påsk smäller det, håll hårt i hattarna för då kör mamma truck igen! Oh yeah baby, that's right! De ringde idag och undrade om jag ville jobba nio dagar och jag är verkligen inte så dum så jag tackar nej! Synd bara att man missar allt påskmys, hoppas det är dåligt väder, hehe!

Sena höstkvällar

Känns konstigt att det här är sista helgen i Umeå. Undra vad jag gör nästa helg? Kanske något kul med en viss Jönköpingsbo som är hemma i norr i helgen. Jag hoppas det! Vi skulle behöva lite bus tror jag. Lite godis, lite kaffe, lite fika, några svängar med Raggahondan. Haha kom att tänka på när vi båda var arbetslösa och hemma i stan, förra hösten. Eller förrförra menar jag. Det blev mycket kaffe, många cafébesök, promenader, sena bilturer. Vi gjorde även om utflykt upp i Nautanen, jag, hon och en av hennes kompisar som var på besök, och satt och drack kaffe och åt bullar som några äldre tanter.

Vi var också ut på slir en kväll, med förfest hos min kusin, och sedan fortsatt kul på krogen. Faktiskt var det den kvällen jag träffade killen första gången. Både jag och hon var ganska glada ihågen den kvällen. Sedan var vi inte lika glada dagen efter. Faktiskt är det tack vare henne jag träffade killen ordentligt, andra gången.

Och det är ju bara en av alla kvällar vi har haft kul. Inte bara jag och hon, utan alla oss fyra. Ibland på två, ibland på tre, ibland alla. Alla sena sommar och höstkvällar vi har spenderat, promenerandes i kullen, eller sittandes inne i varma hus. De är nog bland de bäst spenderade kvällarna som finns. Katträddningar, skogsturer, lajvplaner, Grease-frälsning, kioskengodis, gungor på skolgården, röda/vita rosen (vår version) pyssel, måleri, skratt, tårar, snälla ord, arga ord, pojkvänner, skiljsmässor, utlandsresor, ja allt vi nu har gjort eller upplevt.

Vi är några tjejer, som är utspridda i landet, gör våra egna saker. Men vi ser till att träffas så fort möjligheten finns, och när vi ses är det som att det inte har gått lång tid mellan gångerna, vi tar bara upp där vi lämnade sist. Några av oss har kännt varandra sedan vi var riktigt små, andra av oss har bara ca 16 år på nacken sådär. Jag måste ändå säga att vi är lyckligt lottade allihopa, för när man fortfarande har kontakt, efter flyttar och krångliga tonårs-år så kommer man nog ha kontakt tiden ut. Kram till er tjejer, saknar er och tycker världsmest om er!

Olika sätt att skjuta upp plugg och annat viktigt (tråkigt)

Det mest handgripliga är ju förstås facebook. Men let's face it, man kan bara kolla den ett visst antal minuter sedan har man sett allt. När alla bloggar och aftonbladet är avklarat, så finns det andra sätt. Vika kläder, boka tvättid, titta tv, diska, laga mat, städa ( mycket populär just när det vankas plugg) msn, telefonsamtal eller sms, handla, ja jag kan fortsätta länge, för aldrig någonsin som när man måste plugga har man riktigt bra fantasi.

Hur gör man ett studentrum ännu mindre när man redan har en stor väska, en cykel och tre hopvikta kartonger? Jo, man gör såhär: vik upp en av kartongerna och ställ den mitt på golvet. Börja sedan fylla den, gärna med tunga saker, så som böcker. Då blir den otymplig och svårare att flytta på. Men om man ska se det från den positiva sidan så gjorde jag något produktivt med min pigghet igår natt och började packa i alla fall.

Kanske man skulle kolla aftonbladet igen? Kan ju ha hänt något nytt.

Lyckad kväll

Med min bästa Gurra. Kvällen involverade kladdkaka, två mycket bra komediserier, cola, kaffe, intressanta diskussioner ( vi kommer alltid in på mycket djupa ämnen på kvällarna) användning som gränsade till missbruk av wikipedia ( MEN SÅ VI HAR LÄRT OSS!) och allmänt svammel. Samt lite ny inredning, nu har min golvyta krympt ännu mer, med både en jätte väska och en cykel i mitt lilla rum är det redan trångt. Lägg till tre ovikta kartonger på det. Trist att flytta ifrån honom igen. Eller förra gången flyttade han ifrån mig, men you get the picture. Aja, vem vet? Man kanske är tillbaka redan till hösten om det vill sig illa.

Nej nu börjar jag sakna killen igen, jag fattar inte hur vi har klarat oss tidigare. Fast just den här gången är inte lika plågsam som annars, nu har vi ju setts praktiskt taget varje dag i två veckors tid och vetskapen om att jag är hemma permanent om några dagar gör det lugnt. Tror han kanske tycker det är skönt med en paus ;)

Jaha man är alldeles för pigg för det klockan visar. Inte bra. Imorgon blir det mer plugg. Har gett upp att försöka förstå, nu ska jag bara memorera hur man löser uppgifterna. Ska också tvätta och börja packa.

Mek(p)anik

Jag kan helt ärligt säga att jag med hela mitt hjärta hatar mekanik. Efter det här tänker jag inte räkna ett enda tal mekanik igen så länge jag lever. Måste verkligen försöka i alla fall, tar så fruktansvärt mycket emot att ge upp. Jag är vad folk brukar kalla dum-envis. Jag erkänner det i alla fall.

Det känns inte längre som att mitt öga ska ploppa ut när jag snyter mig, men däremot har jag lock i båda öronen så pratar du med mig måste du skrika, och pratar jag med dig kommer jag skrika. Kom på mig själv att skrika igår som att personen jag pratade med var döv. Inte bra.

Spenderade kvällen hemma hos en klasskompis, med några andra klasskompisar. Synd att det började hända nu och inte flera månader sedan. Men men, kul var det i alla fall, även om jag inte var piggaste personen i rummet så var det skönt att se något annat än sina egna väggar för en gångs skull.

Nä om man skulle sätta i gång med mekaniken? Åh kolla, nya bilder på facebook!

Tidsfördriv

See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor.

Mums!

Fick tipset en gång av en av mina närmsta och äldsta vänner, enda frun i gänget, förutom Frugan då, men de är inte ens på samma nivå, om salta bilar. Missade helt att köpa dem den kvällen det var menat, faktiskt samma kväll som killen skulle komma med tåget. Det var en lång lång kväll, för tåget var försenat, men då när han äntligen dök upp hade han en påse i väskan. Jag blev jätteglad, för jag hade sett fram emot att smaka dem, och jag kan nog utan överdrift säga att jag åt större delen av den påsen under helgen.

Det var en så mysig helg, det var den helgen tågen inte gick och jag fick en extra dag här med honom. Eller jag, vi kanske man säger? Fast, mindre mysigt när jag spydde av magkatarren. Aja, inget ont som inte för något gott med sig?

Har diggat The Baseballs idag på hög volym och ska nog köra ännu högre i morgon! Önskar bara att jag hade någon skiva att bränna dem på, så jag fick dem i stereo och ordentlig volym. Emma ska ut ur huset och ingen ska missa det ;)

Nej hörrni, nog är det väl godnatt?




Sjuk

Jisses vad jag känner mig vissen. Och det är som olika sorters vissen varje dag. Man ska ju variera sig har jag hört. Sitter och försöker räkna mekaniken, då jag har bestämt mig för att man ger inte upp, även om jag är på god väg och jag känner mig värdelös om jag i alla fall inte försöker. Så är det. Här är mina nya vill ha föresten:
Provade dem i Stockholm och blev kär. Dock blev jag även snål. Får se om jag köper dem som avskedspresent åt mig själv nästa vecka, om det finns pengar över efter jag betalt alla räkningar, dum nog som jag var sa jag inte upp något i god tid och måste då betala ALLA räkningar. Åh, inte att glömma, så har ju förstås hyran också gått upp. Yay! Så skorna kan bli ett minne blott.

The Big Bang Theory

Skönaste serien någonsin! Nu ska jag bara få karl min att inte bara se den, men också gilla den. Jag misstänker starkt att han inte kommer gilla den. Jag vet inte varför dock...kanske för att jag har en något simplare smak när det kommer till tv. Eller jag skulle nog inte vilja säga simpel trots allt, utan kanske...mer öppensinnad än andras.

För er som undrar så är förkylningen kvar ännu, tydligen är jag för gästvänlig för att få den att vilja ge sig av. Har haft en nysattack som hade kunnat kickstarta vilken motorcykel som helst! Det känns också som att mitt ena öga ska ploppa ut varje gång jag snyter mig, så om någon får ett hysteriskt samtal av mig de närmsta dagarna så vet ni vad det kan handla om.

Fredag. Medan andra ska ut och festa, ha myskväll med pizzabak, sitter i en bil påväg hem till fest och marknad, så ska jag räkna mekanik, och packa. Med lite tur kan jag lura ut Gurra ur hans plugg och få honom att slappna av ett tag med lite gott eller kanske till och med en film!

Ungefär såhär känns min hjärna


Vissa dagar är det skönt att ha en ursäkt för att stanna inne

Snön yr rätt rejält ute och just idag är det skönt att tänka, nej jag är sjuk jag behöver verkligen inte gå utanför dörren!

Gjorde en annorlunda upptäckt. Min duschcreme, som ska lukta siden och magnolia (inte för att jag har någon som helst aning om hur siden luktar) luktar misstänkt likt AXE Africa när man är förkyld. Tur att det bara är jag som tycker jag luktar man i alla fall, och ingen annan.

Mitt dåliga samvete gnager, måste verkligen försöka ta tag i pluggandet. Även om det känns som att det inte kommer bli av. Hm, jobbigt läge.

Hosta, snora, snörvla, harkla

Det är min ungefärliga sysselsättning idag. Jag har inte orkat ta tag i något annat än dra på mig mjukiskläder. Känner mig mycket mer förkyld än igår. Pluggandet lär gå käpprätt åt...men det gör faktiskt inget om det inte blir någon tenta nästa vecka. För en vecka sedan hade det stressat ihjäl mig. Men nu, nu får det bli som det blir.

Nej tror jag återgår till att inte göra något alls nu, känns ganska bra det.

Emma tvärtemot

Chansen att jag kommer plugga till tentan? Väldigt liten. Går mot oändligheten liten. Tyvärr. Måste försöka, men känns som att jag redan har gett upp. Vill mest bara härifrån någon gång.

Egentligen ska man inte skriva blogg när man känner sig irriterad. Då blir det bara gnäll.

Var och klippte, samt färgade håret idag. Blev fint, inte så stor förändring dock. Trodde det skulle bli mörkare, men men, får väl bli nästa gång. Är nöjd ändå.

En sjuk sak med mig: jag älskar när det är städat och fint, men är en av de mest stökiga människor jag vet. Det är så äckligt stökigt här just nu, det bara sticker i ögonen på mig, jag vill inte ens vara här hemma pga det, men jag kan bara inte städa. Det GÅR bara inte. Jag vill inte, kan inte, orkar inte. Sjukt. Men vi visste ju redan att jag inte är som andra.

Dilemma

Jag vill verkligen pyssla. Göra smycken, eller rita eller göra en header till min blogg. Men jag ORKAR bara inte kliva upp ur sängen där jag sitter nu. Så vad ska man göra?

Har haft en väldigt produktiv dag idag, har varit uppe tidigt, lekt lite med min underbara trollunge till systerson, åkt bil genom stockholm, flygit, kommit hem, handlat, sagt upp försäkring, lägenhet, bredband och gjort adressändring. Jag har även bytt provort till högskoleprovet, varit till S, lagat äcklig köttfärssås, diskat, slagit in Ss present, stökat till och hostat. Nu är jag less och vill hem till norr. Eller ännu hellre tillbaka till huvudstaden. Men det får bli en annan gång. Men jag måste säga att jag har gjort många vuxensaker idag, och jag hade ringt till sandlådan och sagt att jag vill jobba när jag kommer hem, men ingen svarade så det får bli i morgon. Borde klappa mig på axeln, men efter som jag inte har pluggat alls och bara stökat ner så får jag väl låta bli. Fast jag hade velat klappa mig på axeln.

I morgon blir det fika hos S och antagligen plugg. Måste bli plugg. Kanske lite packning. Och så ringa efter jobb.

The Go Getters

Bra rockabillyband som vi shakeade lös till på tattoobåten.

Jag gör äcklig köttfärsås. Eftersom ni kommer fråga varför så kan jag svara på en gång: jag vet inte. Det blir bara inte gott. Inte som mammas fast jag gör på samma sätt. Det är som korvstroganoffen. Den blir äcklig. Så är det bara. Som tur är ser inte killen det som ett hinder, så han skulle behålla mig sa han.

Samma dags som man kommer tillbaka från en resa får man ta det lugnt och bara göra vad man vill, det säger lagen!

Umeå

Med skräck i hjärtat insåg jag när jag kom in till mitt lilla rum att det faktiskt luktar hemma. Inte hemma som i huset i norr, utan hemma som i mitt hem, mitt egna lilla hem. Kan bli mycket jobbigare än jag hade tänkt att flytta.

Tack och lov var flygresan lugn, efter resan ner med turbulens som nästan fick mig att kräkas var jag lite orolig. Usch och fy säger jag bara! Och stackars killen, han trodde nog han skulle få det i knäet.

Nu har jag sagt upp lägenhet, bredband, försäkring och adressändrat. Nu ska jag bara försöka ändra provort till högskoleprovet så är allt sådant gjort. Igen. Blev en kort flytt det här...

Nåja, dags att göra lite mer vuxensaker då, så kan jag ta kväll sedan.

Sista kvällen

Lite deppigt är det allt att behöva ta planet härifrån i morgon. Bara för att åka tillbaka till stress och småångest. Men det gäller ju bara för en vecka ungefär, sedan upp till lilla hemmet igen. Skumt känns det, och lite(mycket) tråkigt att behöva husera i flickrummet igen, men det hoppas vi ändras till hösten.
Veckan här har i alla fall varit underbar! Trots att vi inte kom iväg när vi ville på måndag, så hade vi en toppenkväll här, då killen och Frugan var på casino och jag och Frugans tjej H gick på bio. Vi såg Alice i Underlandet och den var bra, dock inte som jag hade förväntat mig. Men jag hade skyhöga förväntningar.
Tisdag strosade vi på stan hela dagen, bara njöt av väder, mysiga fik, och shopping såklart! Och jag är ledsen, men jag måste göra alla er tjejer avundsjuka men jag har en pojkvän som inte gnäller eller suckar fast jag går in i en miljon skoaffärer och tusen klädaffärer eller om jag har sagt att nu ids jag inget mer och sedan ändå hittar en butik jag vill gå in i och kanske prova kläder i. Jag har världens bästa karl helt enkelt!
Onsdag möttes vi upp på stan igen, och strosade genom gamla stan från Slussen, fikade i en mycket omysig och mycket gammal källare, shoppade och bara tog det lugnt.
Torsdag var det dags för tattoobåten, och trots att pojkvännens tjejkompis inte skulle med från början lyckades hon få tag i biljetter och kom med oss med två till kompisar. Som tur var! Killen fick sin efterlängtade tatuering gjord och vi hade kul i barerna, på dansgolvet och i hytterna. En mycket trött och sliten kille hittade mig helt avslocknad i sängen vid tretiden på natten när han var klar så vi var nog de enda som sov på den båten. Frivilligt i alla fall.
Fredag, mer båt, sedan hem till min syster. Med en muta i högsta hugg fick vi över min söta systerson på vår sida, för han blev lite blyg minsann, sedan hade han en ny bästis resten av helgen ;)
Lördag blev det shopping och lekland för hela slanten, och sedan spel på kvällen, där jag tyvärr inte regerade. Min syster utklassade oss båda två rejält.
Söndag, blev lugn och mysig, med tidig middag på sen häftigaste resturangen jag någonsin besökt! Sedan var vi tyvärr tvungen att släppa av min snygging till flyget innan vi drog vidare ut till ett shoppingcentrum för stros och fika.
Alla kvällar har jag förstås fått umgås med min syster och lillkillen, vilket var skönt när jag inte träffat dem på nästan ett år! Inte fy skam att mötas av en stor kram när man hämtar honom på dagis inte!
Nej dags för sängen? Måste ju orka åka uppåt i morgon.

STOCKHOLM IDAG!!!

Nu ska väskan packas och fem i fyra idag lyfter vi förhoppningvis härifrån. Tyvärr mycket senare än vi hade tänkt, vi ville komma iväg med morgonflyget och då hade vi varit framme för länge sedan men det var tyvärr fullt, tydligen första måndagen på länge, såklart! Men men, nu ska vi hålla tummarna hårt att vi får komma iväg med eftermiddagsflyget, för vi har middagsplaner i huvudstaden.

Så nu ska jag ta tag i dagen, packa väskan och vänta tills vi får åka! Håll tummarna!!

Nära mellan stjärnorna

Då var det alltså lördag, och det här veckan har bara svischat förbi, men så är det väl när man har roligt! På måndag lyfter (förhoppningvis) flyget till Arlanda och både jag och Herr Gadd längtar hjärtat ur kroppen.

Vi hade en riktig myskväll igår, vi åt ute på thairesturangen och sedan köpte vi med oss lite gott hem. Då ringde vi ihop lite folk och spelade ett match monopol. Jag ljuger inte när jag säger att det gick hetsigt till och jag trodde i vissa ögonblick att blod skulle gjutas och vänskapsband brytas och trasas sönder för evigt. Jag gjorde själv en ganska gott parti, tills jag förlorade hårt i slutet. Det är tydligen bara när vi spelar två mot två jag vinner över killen, både i plump, poker och stensaxpåse!

Vi hade en lugnt och skön morgon också, med ett tomt hus och solsken. Samma folk plus några till som kvällen innan gjorde sällskap till Nyfiket och så fick man sig en kopp te och en, vad karln kallade pensionärsfika tills han smakade och tyckte den var jättegod, efter frukosten. Inte illa! Eller jo, för midjemåttet! Bara flytten och allt är över så jag får en normal dagsrytm och kan träna som en vanlig person.

Jaha ikväll står det mellan Melodifestivalen eller ensamheten. Faktiskt ett svårt val.

Just a small-town girl

Åter igen är klockan efter midnatt, två minuter över ett för att vara exakt. Vet inte hur det kommer sig att jag börjar uppdatera nattetid. Men men.

Busy thursday. Försov mig lite, vaknade en halvtimme efter den tid jag hade hoppats på, men så var det med det. Sedan tog jag, mor och syster Raggahondan till stan och jag fyndade ett par täckbyxor som var båda snygga och varma, jag har redan testat dem. Dock tyckte killen att vi måste ju testa dem ordentligt, så han slängde mig i snön. Jag var inte riktigt överrens med hans testmetod.

Jag har också gjort fula, men goda dumlemuffins. Gör inte muffins i bullformar, det är ungefär som att använda papperslim, det håller inte ihop det så bra. Och på något sätt hade jag också tagit på mig att göra middag (vet inte riktigt hur det hände) så jag gjorde min tonfiskpasta, som blev lite okryddad för min smak, men god ändå!

Stockholm närmar sig, och vi gör planer för resturanger, barer, fik och affärer. Ska bli så himla kul! Inte nog med att jag får träffa syster, och trollungen till systerson, jag får göra en massa annorlunda saker också. Jag hade tur som träffade en kille som inte bara är underbar och världssnäll, utan en som också tycker om att resa och göra saker lika mycket som mig!

Nej, en kvällsmacka på det här, och lite Big Bang Theory innan sängen!


Midnatt råder

Och det är i alla fall relativt tyst här i huset.

Det är så tomt och kallt att sova själv när man sovit med någon flera nätter. I natt blir jag solokvist, men det skadar ju inte att vi är lite ifrån varandra heller, jag och min karlakarl. Fick mig ändå en ganska lång dag med honom idag, med ett litet avbrott för fika med F från min sida. Eller fika, det fick bli toast, eftersom monstret prompt skulle ha mat.

Det känns konstigt att tänka att snart är jag hemma permanent. Snart är den här lilla lilla sekretären mitt skrivbord igen, och inte mitt gigantiska bord som jag har i Umeå. Men men, har jag bara pengar till hösten inleds operation lägenhetsjakt.



Nu jäklar snart åker vi!!!


I en tatueringsstudio

Sitter med killen i hans studio och slår ihjäl tid. Det är ganska lugnt och skönt här ska jag säga!

Efter bara några dagar hemma så har min mage lugnat sig rejält, och jag kan till och med äta någon sötsak ibland. Dock inte mycket, vilket i och för sig är bra! Bra mat på regelbundna tider har nog varit min räddning, samt att slippa tänka på handling. Den norrländska tillvaron har till och med bidragit till att jag har lyckats räkna några tal mekanik, utan att få ett smärre utbrott. Norrland är magiskt så är det bara!

Snart stundar Stockholm, får se bara om killen kan stanna så länge som vi hade tänkt, oväntade problem rörde till det :(

Nej nu iväg till hultan med F, det är inte bara jag som har saknat våra långa fikastunder!

RSS 2.0